20 Şubat 2011 Pazar günü yapılan olağan genel kurul toplantısı ile İl Başkanlığına gelen Saadet Partisinin yeni İl Başkanı Cevat Gençay, göreve geldikten sonra ilk basın toplantısını dün gerçekleştirdi. Partinin Belediye İşhanı 4. Katında bulunan merkezinde yapılan ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Gençay, yeni bir yönetimle gümbür gümbür Isparta siyasetine geldiklerini söyledi.

CENÇAY; “BAŞKA ÜLKELERİN DÜŞÜNCESİ İLE YÖNETİM OLMAZ” 

     Görev dağılımını açıklamadan önce kısa bir değerlendirmede bulunan Başkan Gençay, açıklamasında; “Her milletin kendi düşünce ve görüşüne göre ülkesini yönetmesi ve sorunları çözmesi doğaldır ve gereklidir. Başka ulusların düşüncesi ve Dünya görüşüne dayalı bir sosyal yapı, başka bir millete empoze edilemez ve zorla uygulatılamaz. Aksi taktirde yozlaşma ve çürümeler kaçınılmaz olur. Kendi milli görüşünden zorla ve hile ile uzaklaştırılan milletler kimliklerini koruyamazlar ve varlıklarını sürdüremezler.

“YABANCI RANTİYECİNİN PAYI ARTTI”

     Bugün ülkemizde karşılaşılan çelişkiler ve tutarsızlıklar milletimizin Dünya görüş ve değer ölçülerine ters düşen başka uluslasın değer ölçülerine dayanan ilkelerin zorla empoze edilmesinden kaynaklanmaktadır. Bugün Türkiye’de uygulanan ekonomik politikaları 2001 Şubat bunalımından sonra dışarıdan getirilen Kemal Derviş ile Fischer tarafından getirilen "FICHER-DERVİŞ" modelinin ürünüdür. Bu modeli ANASOL-M Hükümeti getirdi.8 yıldır AKP başarılı bir şekilde uyguladı. Bu Post Modern sömürge modelidir. Bu model ülkemizi dışa bağımlı hale getirdi. Milli hasılanın paylaşımında yerli ve yabancı rantiyenin payını artırdı. Halkımızın payını azalttı.

“KISA ZAMANDA DÜNYANIN İLK 10 EKONOMİSİ ARASINA GİRECEĞİZ”

     Bugünkü sorunlarımız bu modelle çözülemez. Bu model sorun üretmektedir. Bu modeli Saadet iktidarında çöpe atacağız. Yerinde milli kaynakları harekete geçiren rant değil üretim merkezli adil ekonomik düzen uygulanacaktır. Türkiye kısa zamanda Dünyanın ilk on ekonomisi arasına girecektir. Ülkemize bolluk ve bereket gelecektir.

İŞTE SAADET PARTİSİ YÖNETİMİNİN YENİ GÖREVLERİ

     Bu modeli uygulayacak kadrolardan Isparta il yönetimi görev taksimatını yapmıştır. Gaza basarak çalışma hızını artıracaktır. Isparta il yönetimi yaptığı kongreden sonra görev bölümü şöyledir: İl Başkanı - Cevat Gençay, Teşkilatlanma Başkanı - Yaşar Gürtoklu, Siyasi İşler Başkanı - A. Baki Özyurt, Seçim İşleri Başkanı - Kamil Gülal, Tanıtma Başkanı - Hüseyin Yıldızhan, Halkla İlişkiler Başkanı - Yusuf Tetik, Mahalli İdareler Başkanı - Abdullah Korkmaz, Ekonomik ve Sosyal İşler Başkanı - Vural Çeliktürk, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı - Adem Oflaz, İl Sekreteri - Mevlüt Sarışahin, İl Muhasibi - Nebi Yollu, Kadın Kolları - Muhammed Mol, Gençlik Kolları - Yasin Çetin ve Üretim Sorumlusu - Kenan Büyükleblebi.