GENÇLERİN YOLUNA TAŞ KOYACAK 40 BİN KİŞİ İŞSİZ KALACAK

Özel öğretim kurumlarını kapatan karar sektörden tepki geldi. Türkiye Bilimevleri Kurucusu Selim Değer, “Özel Öğretim Kurumlarının kapatılmasına yönelik karar gençlerimizin eğitim yollarına ne yazık ki taş koymaktan ibarettir” dedi.

Türkiye Bilimevleri Kurucusu Selim Değer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Özel Öğretim Kurumları’nın kapatılmasına ilişkin kararını değerlendirdi. Kararı olumsuz karşılayan Değer, şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye Cumhuriyetinde her bir öğrencinin hak ettiği kaliteli eğitimi alma ve eğitimde fırsat eşitliği hakkı vardır. Bu hakları desteklemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığının izin verdiği kanunlara uygun olarak kurulan Özel Öğretim Kurumlarının kapatılmasına yönelik karar gençlerimizin eğitim yollarına ne yazık ki taş koymaktan ibarettir. Özel Öğretim Kurumları okula paralel yürütülen, tamamlayıcı ve pekiştirici eğitim veren, öğrencinin ara sınıfta kendini daha iyi yetiştirmesi, okula takviye sağlaması ve yükseköğretime geçişte etkin bir rol oynayan eğitim kurumlarıdır.

 Devletimizin politikalarını ve kararlarını destekleyen ve saygı duyan biri olmama karşın alınan bu kararın birçok sorunu da beraberinde getireceği açıktır. Yalnızca öğrencilerimizin eğitim hayatlarındaki bu alternatifi köreltmekle kalmayıp bu kurumlar sayesinde istihdam edilen yaklaşık 40 bin civarındaki personelin de yaşam koşullarını olumsuz etkileyecektir.

Üstelik bu karar kontrolden uzak merdiven altı kurumların yapılanmasına zemin hazırlayarak, devletimize resmi olarak ödenen vergilerin de kalkmasına neden olacaktır. Bu gibi sebeplerden ötürü bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini umut etmekteyim. Saygılarımla.”