Isparta Belediyesi, hurdaya ayrılmış bir otobüsü yeniden dizayn ederek, Geri Dönüşüm Otobüsüne dönüştürdü. Otobüsün içerisinde atık malzemelerden yapılan ürünler sergileniyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Sıfır Atık hayatımız için çok önemli. Çocuklarımız ve gençlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak ve çok daha temiz, yeşil bir hayat sürecekleri inancıyla bu çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Isparta Belediyesi, ‘Sıfır Atık’ kapsamında önemli projelere imza atıyor. Belediye tarafından hayata geçirilen ve yaklaşık 2500 eski ve atık malzemenin yer aldığı Geri Dönüşüm Evi, Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde açılmıştı. Atık her malzemenin küçük dokunuşlarla farklı bir ürün haline geldiğini gösteren Geri Dönüşüm Evi’nin yanı sıra Geri Dönüşüm Otobüsünün de açılışı yapıldı.

Belediye, hurdaya ayrılan bir otobüsü yeniden dizayn ederek, Geri Dönüşüm Otobüsüne çevirdi. Otobüsün içerisinde atık malzemelerden yapılan ürünler sergileniyor. Geri Dönüşüm Otobüsü atık malzemelerin nasıl geri dönüşüm olarak farklı malzemelere dönüştüğünü gezerek gösterecek. Otobüsün açılışını Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Abdullah Borca ve Isparta Defterdarı Osman Koçaş tarafından yapıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, evlerde çöp ve atık olarak nitelendirilen malzemelerin küçük dokunuşlarla herkesin kullanabileceği ürünler haline getirebildiğini söyledi. ‘Kesinlikle kullanılamaz’ denilen bir otobüsü hurdalıktan alarak, yeniden dizayn ettiklerine değinen Başkan Başdeğirmen, otobüsün içerisine atık malzemelerden yapılan ürünlerin konulduğunu dile getirdi.

Sıfır Atık Projesinin önemli bir proje olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Başdeğirmen, “Çocuklarımızın, gençlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak ve çok daha temiz, yeşil bir hayat sürecekleri inancıyla bu çalışmaları yapıyoruz. Evlerimizde ‘bu işimize yaramaz’ diyerek çöpe atmamız gereken ancak üzerinde küçücük bir şeyler yaptığımız zaman güzel aksesuarlar oluşturup hepimizin kullanabileceği ürünler haline getirmek bizleri ve sizleri de mutlu edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin başlatmış olduğu bu güzel proje çok daha güzel yerlere gidiyor. Bu kapsamda otobüsümüzü hazırladık ve ilk daveti bugün Kocaeli Belediyesi’nden aldık. Otobüsümüzü 20 Temmuz’da Kocaeli’ye davet ettiler ve orada sunum yapmak istediler. Otobüsümüz orada olacak. Böyle bir çalışma yaptığımız için mutluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Hepinizin desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in konuşmasının ardından Geri Dönüşüm Otobüsünün açılış kurdelesi kesildi.

Açılışın ardından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Çevre Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında 32 metrelik İndigo Batik Kumaş Boyama tekniği çalışmasını inceledi. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Genç öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmada 32 metrelik tekstil ürünü, geleneksel 'İndigo’ yöntemiyle boyandı.

Doç. Dr. Mustafa Genç, uygulanan boyama tekniğinin Anadolu coğrafyasında çivit otu boyama olarak bilindiğini söyledi. Boyama tekniğine ilişkin bilgi veren Genç, “Bitkinin yaprakları bir dönem bekletilip fermente oluyor. Boyadığınız zaman önce sarı sonra yeşil, mavi ve laciverte doğru gidiyor. Daha önce Anadolu’da dokumalarda kullanılmış. Biz de tekstil, dokuma gibi tüm alanlarında kullanıyoruz. Isparta’ya özel 32 metrelik bir çalışma yaptık. Daha önce bu kadar büyük bir çalışma yapmadık. Aslında Türkiye ve dünya rekoru da olabilir. En son Gaziantep’te 27 metrelik bir çalışma yapmıştık Isparta’da bu rakam 32 metre oldu” ifadelerinde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de Isparta’nın plakasını simgeleyen 32 metrelik çalışmanın çok güzel olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

İkinci El Otomobil Piyasası Krizde İkinci El Otomobil Piyasası Krizde