Isparta Belediyesi şehrin çeşitli noktalarına Giysi, Ayakkabı ve Tekstil Kumbaraları koydu. Vatandaşlara çağrıda bulunan Belediye Başkanı Günaydın, kullanılmış kıyafetlerin bu kumbaralara atılmasını isteyerek, “Geri dönüşüme gönderdiğimiz bu kıyafetler pazar çantası olarak halkımıza dağıtılacak. Şu ana kadar şehrimizde 30 bin adet bez pazar çantası dağıttık” dedi. Günaydın ayrıca, ihtiyaç sahipleri için kurdukları Giyim Bank’ta, bay, bayan tüm kıyafetlerin verildiğini belirterek, vatandaşların sokak ortalarında belli bedellerle satışa sunulan kullanılmış elbiseleri almamalarını, kıyafetleri verenlerin de bunları Giysi, Ayakkabı ve Tekstil Kumbaralarına atmaları çağrısında bulundu.

Isparta Belediyesi şehirde bir büyük yeniliğe daha imza attı. Naylon poşetlerin yasaklanmasının ardından, vatandaşlara bez pazar çantaları dağıtan belediye şimdi de milli ekonomiye destek sağlamak, geri dönüşüm elde etmek için kente Giysi, Ayakkabı ve Tekstil Kumbaraları koydu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Isparta’mızda çevrecilik konusunda ciddi adımlar atıyoruz. Naylon poşetlerin yasaklanmasının ardından bez pazar çantası dağıtıyoruz. Bir miktar dağıttık, 30 bin adet dağıtacağız. Belediyemizde dağıtılıyor, yine bu pazar çantalarımızı pazaryerlerimizde de dağıtacağız. Çevrecilik bakımından duyarlılığız. Cumhurbaşkanlığımız, bakanlığımız da buna büyük önem veriyor. Naylon poşet kullanımının Isparta’da bitmesini istiyoruz. Belediye olarak bez çantalar dağıtıyoruz, böylece vatandaşlarımızın ücretle naylon poşet almasına da gerek kalmayacak.

Yine şehrimizin tamamına Giysi, Ayakkabı ve Tekstil Kumbaraları koyduk. Kullanılmış, yıpranmış kıyafetlerin bu kumbaraya atılmasını istiyoruz. Belediye olarak bunları geri dönüşüme gönderiyoruz. Kullanılmış elbiseler pamuk haline getiriliyor, ardından da bunlar kumaştan pazar çantaları yapılıyor. Milli servet olarak geri dönüşüm sağlıyoruz. Bu başlamıştır. Uzun süredir bunun üzerinde çalışıyorduk ve bugün neticeye ulaştı. Isparta’mızın her tarafına yerleştiriyoruz. Vatandaşlarımızdan kullanmadıkları kıyafetleri bu kumbaralara atmalarını istiyoruz. Bazı dernekler var, bu dernekler eski kullanılmış kıyafetleri alıyorlar, daha sonra sokaklara seriyorlar, ihtiyaç sahipleri de 5 lira, 15 lira vererek satın alıyorlar. Bu çok yanlış bir şeydir. Bunu yapmamaları lazım. Hem vatandaşımızı hakir görüyorsunuz, hem de ihtiyaç sahibi vatandaşımızdan para alınıyor, hem de bunu sokaklara yayarak yapıyorsunuz. Bunun men edilmesi gerekir.

Bunun yanında Gıda Bank’tan sonra, Giyim Bank kurduk. Bu sistemimiz oturmuştur. Bu Giyim Bank’ta da erkek, bayan iç çamaşırına kadar yeni veriyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza artık kullanılmış eski elbiseleri vermeyelim. Biz ne giyiyorsak, ihtiyaç sahiplerimizde onu giyecek. Sevgili vatandaşlarımız, buyurun ihtiyacı olanlar bu sıfır elbiseleri size vermek istiyoruz. Bu kullanılmış kıyafetleri, sokaklarda, uygun olmayan bir şekilde satan yerlere de gitmeyiniz. Vatandaşlarımıza da çağrıda bulunuyorum, kullanılmış elbiseleri böyle yerlere göndermeyin işte bu kutuya atın. Böylelikle Isparta’da eski elbise giydirme olayını da bitiriyoruz. Bu çok önemlidir. Bu konuda dikkatle çalışıyoruz, önem veriyoruz. Isparta, Türkiye nezdinde en yaşanabilir bir şehirdir, o zaman şanımıza yakışan bizim şehrimizin farklı olmasını diliyorum. Isparta farklı olacak, daha iyi olacak. Isparta halkımıza ve değerli ihtiyaç sahibi güzel insanlarımıza bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum”