AK Parti Milletvekili Recep Özel, adayları Şükrü Başdeğirmen’in enerji yatırımında kendisine menfaat sağladığı yönündeki ithamlara karşı “ Isparta’da tek destek alan firma Sayın Günaydın’ın kendisinin firması dedi.

Onun haricinde hiçbir firma TKDK’dan  güneş enerjisi yatırımında  destek almamıştır. Kendisi desteği alıyor, ama Şükrü Başkan almış gibi lanse ediyor. Yalan!”  açıklamasında bulundu   

AK Parti Milletvekili Recep Özel,  Modapark Düğün Salonunda Halkla buluşma toplantısında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yüklendi.  Özel şunları kaydetti; “Seçim başlarken kimsenin aleyhinde konuşmayacağız sadece projelerimizi anlatacağız. Belden aşağı vurmayacağız. Güzel bir seçim süreci istediğimizi söyledik. Bize ithamda bulunmadıkları sürece onlara laf söylemeyeceğimizi başlangıçta söyledik. Ama gördük ki seçim yaklaştıkça herhalde korku dağları sardı. Adayımıza, Ak Parti’ye hiç olmadık lafları söylemeyi başladılar. İşlerine geldiği zaman cumhur ittifakı diyorlar işlerine geldiği zaman milletvekilleri armut mu topluyorlardı diyorlar.

Şükrü Başkanımıza enerjide destek aldı, kredi kullandı, devletten destekleme aldı diyorlar. Ben bugüne kadar Isparta’da kimin destek aldığını çok iyi biliyorum. Burada Yusuf Ziya Günaydın Bey’e soruyorum. GÇA enerji şirketine ait güneş enerjisi yatırım projesinde TKDK’dan kim destek aldı?  D. Günaydın hanımefendi dedi ki; ‘Biz 1 milyon 990 bin  lira 1 MW gücünde GES yatırımı yapıyoruz. Bunun 1 milyon 18 bin lirasını TKDK’dan aldık. Devletimizden Allah razı olsun. ’  Isparta’da tek destek alan firma Sayın Günaydın’ın kendisinin firması. Onun haricinde hiçbir firma TKDK’dan  güneş enerjisi yatırımında  destek almamıştır. Kendisi desteği alıyor, ama Şükrü Başkan almış gibi lanse ediyor. Yalanın biri bu.

KOKUNUN SORUNU BENMİŞİM
Halıkent Mahallesi koku sorununu çekiyor. Sayın Günaydın Deri OSB’ye gitti. ‘ben parayı verdim  Şükrü Başkan niye vermedi’ diyor.  Açıklama yapmış ‘kokunun sorunu Recep Özel’ demiş. Ben belediye başkanı olduğumu hatırlamıyorum.   Kendisi hayal dünyasında yaşıyor. Kim bir proje açıklıyorsa bu benim projemdi diyor. Biz tren garı diyoruz ‘Aaa orayı ben yapacağım’ diyor. Öğrenci tren garının oraya nasıl gidecek diyor kendisi havaray yapıyor. Gerçekten doğruları konuşmuyor. Ben kendisinden dürüst olmasını istiyorum. Ne olursun Başkanım dürüst ol. Halkı kandırma bizim aklımızla alay etme.”

GÜNAYDIN’A FIKRAYLA GÖNDERME: NERESİNİ DÜZELTELİM?

Günaydın’a  bir daha yalan söylememesi için  fıkrayla  göndermede bulunan Özel;  “Şimdi Yusuf Ziya Günaydın gibi biri toplum karşısında konuşmaya başlamış. Konuda kurbanla ilgiliymiş. Adam anlatmaya başlamış ‘Hz. Davut , Allah’a dua etmiş. Allah’ım bana bir kız çocuğu ver sana  kurban edeyim demiş. Gün geçmiş Allah ona bir kız çocuğu nasip etmiş. Adını Ayşe koymuş. Sonra vakti geldiğinde Ayşe’yi kurban etmek  için yatırmış tam kesecekken Azrail gelmiş.  Demiş ki Sen bu getirdiğim keçiyi kurban et .  Dinleyenlerden biri de kalkmış ‘Yahu ben senin bu anlattıklarının neresini düzelteyim. Bir kere o, Hz. Davut değil Hz. İbrahim, kız değil erkek, Ayşe değil İsmail, Azrail değil Cebrail, keçi değil koç, şimdi biz bu Günaydın’ın neresini düzeltelim” dedi.