Isparta Belediyesi ile İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından organize edilen 'Gezici Eğitim Merkezi' kursları başladı.

Kaymakkapı ve Bedesten yanında tekstile yönelik olarak başlayan kurslar 3 hafta sürecek. Bu kurstan hizmet alanların tekstil alanının da istihdam edilen kesimci, tasnifçi, metocu, makineci, overlokçu, reçmesi, remayözcü, ütücü, ilikçi ve son işlemci olarak kalifiyeli eleman olarak piyasada iş bulabilecekleri belirtildi.

Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hasan Arıtürk, "Gayemiz hiçbir becerisi ve iş imkanı olmayan vatandaşlarımıza bir iş öğretmek ve ellerindeki sertifika ile ister kendilerine isterse bir fabrikada işe yerleştirmelerini sağlamaktır." dedi.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği adına öğretici olarak katılan Serkan Yalçın da Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin kalifiye işçi bulamaması olduğunu belirterek şunları söyledi: "Birlik yönetimi bir karar alarak kısa süre içerisinde de olsa kalifiyeli elemanlar yetiştirerek onlara iş kapısı sağlamayı hedefledi. Bu vesile ile gezici eğitim aracımız tekstil alanında istihdam edilmek üzere elamanlar yetiştirmeye çalışmaktadır."