Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatı ile Türkiye genelinde 8l İl ve İlçelerinde başlatılan ürün bazlı gıda denetim seferberliği Isparta ve İlçelerinde de büyük bir titizlikle yapılmaktadır. 

Isparta İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Eyüp Adıgüzel koordinasyonunda başlatılan gıda denetim seferberliği kapsamında İl Merkezi ve tüm İlçelerinde eş zamanlı olarak denetimler gerçekleştiriliyor. 

Denetimlere İlçe Müdürleri, İlçe personeli, Şube Müdürü ve Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli 42 personelden oluşan l6 gıda denetim ekibi tarafından bütün gıda işletmelerinde denetimler sıklaştırıldı. 

Gıda güvenilirliğini sağlamak ve bilinçlenmeyi arttırmak amacıyla yapılan denetim seferberliğinde; süt ve süt ürünleri üreten iş yerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan iş yerleri, et ve et ürünleri işleme tesisleri, fırınlar ve unlu mamul üreten yerler, kasap ve şarküteri, marketler, okul kantinleri, lokanta- restoran-kafeteryalar denetlenecektir. 
Denetlemelere bizzat katılan Isparta Il Tarımı ve Orman Müdür Vekili Eyüp  Adıgüzel; halkımıza sağlıklı ve güvenilir gıdanın arzı için denetimlere yıl boyunca devam edileceğini, tüketiminde sakınca görülen gıdalar ile ilgili olarak vatandaşlarımızdan gelecek geri bildirimlerin son derece önemli olduğunu belirterek, Alo 74 Gıda İhbar Hattını kullanmaları noktasında çağrıda bulundu.