Isparta’nın parmakla sayılır sanayisinde önemli bir yeri olan Köse ailesi, yatırım ve girişime kuşaktan kuşağa devam ediyor. Modülmer, İşmer, Kamgarn gibi sanayi tesislerini kurarak, yüzlerce kişiye iş imkanı sağlayan Köseler, 3.kuşak temsilde de ticaretle anılıyor.

            Modülmer Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Hasan Köse’nin torunu, Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Mehmet Köse’nin oğlu Ahmet Can Köse, yapı sektöründe bir girişime imza attı. Antalya Koleji’nde Turizm-Otelcilik Bölümü’nden mezun olan genç işadamı Köse, Cumhuriyet Caddesi 72/B’de açtığı işyerinde AR Yapı adı altında boya ve yalıtım malzemeleri ticareti ve uygulaması yapacak.

            Dedesi Hasan Köse ve babası Mehmet Köse’nin maddi desteği ve teşviki ile bu işyerini açtığını belirten Ahmet Can Köse, profesyonel anlamda mantolama uygulamacısı olduklarını söyledi. Güçlü bir ekiple boya ve mantolama uygulaması yapacaklarını anlatan Köse, DYO markalı ürünleri satışa sunduklarını bildirdi.

            Isparta’nın köklü ailelerinden Köseler, mermer ve tekstil alanında faaliyet gösteriyor. Hayırsever özelliğiyle de tanınan Hasan Köse oğlu Mehmet Köse ile birlikte Modülmer’de, amcaoğulları Hasan Köse ile Mustafa Köse de oğullarıyla birlikte İŞMER’de üretim yapıyor.