İşdünyası bir taraftan ‘elti törürü’ denilen anlaşmazlıklar ile önemli kayıplar verirken, bir taraftan da iyi örneklerine şahit oluyor. Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Isparta Girişimci  ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Rıfat Özdemir’in finans uzmanı eşi Dilek Özdemir, eltisi Ayşe Özdemir’le sırt sırta verip, ev tekstili alanında önemli bir başarıya imza attı. Kendi markalarını yaratan eltiler, bu alandaki ünlü markalara başkaldırıyorlar.

            İpliksan Fabrikası’nda uzun yıllardır finans uzmanı olarak çalışan Dilek Özdemir, pazarlama gücünü, el becerisi yüksek olan eltisi Ayşe Özdemir ile güçlerini birştirip eski Sümerbank Caddesi’nde ‘Art Elit Home’ adı altında bir işetme kurdu. Uzun zamandır ev tekstili alanında üretim yapan eltiler,  ‘Art Elit’ markasını tescilleyerek markalı ürün satmaya başladılar. Ayşe Özdemir 3 yardımcısı ile birlikte perde, yatak örtüsü, yastık örtüsü, ürünleri  gibi mefruşat ürünleri üretip, 200 m2’lik işyerinde satışa sunuyor. Seçkin sanat anlamına gelen Art Elit markası da etiket olarak ürünlere basılıyor.

            Art Elit Home işletmecilerinden Dilek Özdemir, butik tarz çalışan bir ev tekstil mağazası olduklarını söyledi. Kişiye özel tercihler doğrultusunda üretim yaptıklarını belirten Özdemir, bir eve yapılan modelin başka bir evde uygulanmamasını ilke karar belirlediklerinin altını çizdi. Boncuklu, el işlemeli ürün modellerini tercih ettiklerini kadeden Özdemir, Art Elit markalı ürünlerin Antalya’da bir mağazada da satışa sunulduğunu anlattı. Art Elit Home’nin ev tekstili yapılacak eve göre modeller hazırladığını belirten Özdemir, “eve göre hazırladığımız projeyi ev sahibine gösteriyoruz, beğendikten sonra üretiyoruz. Bu anlamda kişiye özel, butik çalışan bir ev tekstil mağazasıyız” diye konuştu.

            2005 yılında 2 ortaklı olarak ev tekstil üzerine faaliyete başlayan Art Elit Home, kişiye özel tasarım ve imalat yapıyor. Firma, sınırsız renk ve desen ile perdeden stora, yatak örtüsünden el eşi ranıra ve deri örtülere kadar geniş ürün yelpazesine sahip. Ayrıca döşemelik kumaş tekstil aksesuarları, boncuk çeşitleri ve hobi malzemeleri satışı da yapılıyor. Art Elit Home, kumaş ve malzeme ihtiyacını Faruk Tekstil, Rekor Muteks, Osmanlı Stor, Evce Tekstil ve Eşref Tekstil gibi büyük firmalardan karşılıyor.