Isparta KOSGEB Girişimcilik Kursu için 140 başvurunun yapıldığı belirtilirken, vatandaşların bu kredilendirmelerden yararlanmak için başvurmalarına rağmen yapılan mülakatlara gelmemeleri ise farklı bir tartışma konusu oldu.

Türkiye'de binlerce insanın ortak sorunudur sermaye bulamama. Kişiler yapacakları projeleri için sermaye bulamama ve gerekli girişim sağlanamamaktadır.

Kişiler sürekli aynı sözleri kullanmaktadır. Elimden tutan yok." gibi ifadelere karşın ortaya çıkan desteklerden yararlanmak istemeyen onlarca insanın olduğu ortaya çıktı. KOSGEB'le imzalanan protokol doğrultusunda İsparta Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde İsparta Ticaret Borsası, İsparta Sanayici ve İşadamları Derneği, İsparta Genç İşadamları Derneği, İsparta Girişimci Sanayici işadamları Derneği işbirliğinde gerçekleştirilecek olan uygulamalı girişimcilik eğitimleri 21 Mart pazartesi günü başlıyor. Buna göre, girişimcilik eğitimi almak isteyenler 11 Mart Cuma gününü kadar İsparta Ticaret ve Sanayi Odası'na başvurabilecekler.

Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, İş Geliştirme Merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, İstihdamın artırılması, Yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi için KOSGEB tarafından yapılan girişimcilik kursuna ilgi giderek artıyor.

140 müracaatın yapıldığı başvuruların ardından mülakat günü birçok vatandaş başvurmalarına rağmen, mülakat¬lara gelmemeleri ise farklı bir tartışma konusu oldu. ITSO toplantı salonunda Önceki gün yapılan mülakatlarda ilginç diyaloglar yaşandı.

KOSGEB'in desteklerin yararlanmak ve kendi iş sahalarını kurmak adına başvuruda bulunan bir çok kişi mülakata bile gelmeye tenezzül etmedi. Bir taraftan işsizliğin ve iş istihdamı alanlarının yok olduğu belirtilirken, diğer taraftan da verilen desteklerden yararlanmak için müracaat edenlerin ilgisizliği KOSGEB yetkililerini bile şaşırttı.

Başvuruda bulunanların mülakatlarının telefonla bile hatırlatılması vatandaşların ilgisini çekmeye yetmedi.

NASIL BAŞVURULACAK?

KOSGEB ile ilgili olarak yapılan başvurular ile ilgili görüşlerini aldığımız yetk¬ililer KOSGEB'e müracaatlarla ilgili şu bilgileri verdiler. İlk olarak 60 kişinin iki grup halinde kabul edileceği girişimcilik kursuna şu ana kadar 140 kişi başvuruda bulundu. Başvuruların ardından yapılan yazılı sınavla beraber başvuranların ardından sözlü mülakata alınan adaylar, ardından Girişimcilik Kursu için hak kazanmış oluyor. Ancak girişimcilik kursunun devam mecburiyetinin olduğu hatırlatılırken, girişimcilik sertifikası almayanların ise destekten yararlanamayacağının altını çizdi.

21 MARTTA BAŞLIYOR

Diğer taraftan mülakatlarda seçilmeye hak kazanan yeni girişimcilerin ilk 30 kişilik grubun girişimcilik kursu 21 Mart'ta başlayacak. 5 Nisan'a sona erecek. 72 saatlik kursu başarı ile bitiren adaylar ardından alacakları Girişimcilik Sertifikası ile birlikte 27 bin TL desteklemeden yararlanmış olacaklar."dedi.

KOSGEB'le imzalanan protokol doğrultusunda İsparta Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde İsparta Ticaret Borsası, İsparta Sanayici ve İşadamları Derneği, İsparta Genç İşadamları Derneği, İsparta Girişimci Sanayici İşadamları Derneği işbirliğinde gerçekleştirilecek olan uygulamalı girişimcilik eğitimleri 21 Mart pazartesi günü başlıyor.

Buna göre, girişimcilik eğitimi almak isteyenler 11 Mart Cuma gününü kadar İsparta Ticaret ve Sanayi Odası'na başvurabilecekler.

Konu hakkında bilgi veren ITSO Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Korkmaz, uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak isteyenlerde girişimcilik ruhu ve' gerçekçi güzel bir iş planı olma şartı arandığını söyledi.

11 Mart Cuma günün kadar son başvuruların alınacağını belirten Doç. Dr. Korkmaz, mülakatın ise 14 Mart pazartesi günü saat 09.00 da İsparta Ticaret ve Sanayi Odasında yapılacağını bildirdi.

Mülakat sonucunda birinci etap ve ikinci etap için 30 'ar kişinin alınacağını be¬lirten Doç. Dr. Korkmaz, Toplamda 60 kişi eğitimlere katılabilecek. Eğitimler 21 Mart Pazartesi gününden itibaren Ticaret ve Sanayi Odamızda başlayacaklar. Girişimcilik ruhu olan herkesin bu eğitimlere başvurmalarını istiyoruz dedi.

Gulses