“SDÜ spora böyle mi destek oluyor?” SDÜ’de ev sahipliğinde yapılacağı daha önce duyurulan 2. Lig Bayanlar Voleybol Yarı Final Müsabakaları son anda Kocaeli’ye kaydırıldığı öğrenildi. SDÜ yönetiminin, kulüplerden para talep etmesi üzerine ev sahipliğinin Isparta’dan alındığı iddia edildi. Süleyman Demirel Üniversitesi 4 – 7 Nisan tarihleri arasında 2. Lig Bayanlar Voleybol Yarı Final Müsabakalarına ev sahipliği yapacaktı.

Müsabakalar Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Yerleşkesi’ndeki Atatürk Spor Salonunda yapılacağı kamuoyuna duyurulmuştu. Taaki SDÜ yönetiminin Voleybol Federasyonu’na ve kulüplere yazdığı resmi yazıya kadar. SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt’un kulüplere gönderdiği dilekçe maç başına her kulüpten 250 TL istendiği iddia edildi. Akkurt’un gönderdiği dilekçe de Ayrıca antrenman için kişi başına günlük 15 TL, havuz 7 TL, sauna 15 TL ve masaj olarak da 10 TL istendiği ileri sürüldü.. Voleybol Federasyonu ve kulüpler, SDÜ yönetiminden ücret istenmesi nedeniyle organizasyonu Kocaeli’ye kaydırdığı öğrenildi.

SDÜ YÖNETİMİNE TEPKİ VAR

Spor camiası bu haberle sarsılarken böylesi büyük bir organizasyonun elinden kaçmasının ardından SDÜ’ye tepki yağıyor. Voleybol camiası, SDÜ yönetimine tepki gösterirken, “Biz böyle bir organizasyonu Isparta’ya kazandırdığımıza sevinirken Türkiye’nin hiçbir yerinde ev sahipliğine ücret istenmemektedir. Daha önce üniversite yönetimi ücret alınmayacağını belirtmişlerdi.

Şimdi ücret isteniyor. SDÜ spora böyle mi destek oluyor. 8 takım 3-4 gün boyunca kentte kalacak ve esnafa bir getirisi olacaktı. Bu tür organizasyonlar sayesinde şehrimize renk geliyor ve esnafımızın yüzü gülüyordu. Bu organizasyonun ilimizden alınması tamamen SDÜ yönetimin tavrıdır. Rektör Bey’in bu konuda bilgisinin olup olmamasını da merakla bekliyoruz. Kamuoyuna duyurulur” şeklinde sitemlerini ilettiler.