Sevgili dostlar bilenler bilir, Sütçüler İlçesinde ulaşım genel coğrafik koşullara dayalı olarak diğer ilçelerimize göre daha zorludur, daha çetindir. Ve bu bölgede ‘Dere Yolu’ olarak bilinen Ayvalıpınar Köyünden başlayarak Menteşe-Belence-Darıbükü-İncedere-Güldallı-Aşağıyaylabel-İbişler-Kasımlar ve en son olarak Kesme köyüne kadar uzanan 53 kilometrelik bir köy grup yolu vardır.

Isparta İl Özel İdaresi hizmet ağı bünyesinde bulunan bu yol adı üstünde Köprü Çay ve Aksu Çaylarını dere boyunca takip ederek uzayıp gider. 2017 yaz döneminde bu yolun yaklaşık 20 kilometrelik kısmında bitümlü sıcak karışım asfalt uygulaması yapıldı.

Sayın Valimiz Şehmus Günaydın’ın sevk ve idaresinde Isparta İl Özel İdaresi tarafından yapılan bu çalışma bölge halkında büyük memnuniyet uyandırdı. Bölge insanı çok müteşekkir, emeği geçenlere şükran duygularını sunuyorlar. Yolun kalan kısmı 2018 yaz döneminde tamamlanması hedeflenmektedir.

Isparta İl Özel İdaresi 2017 yaz döneminde büyük bir başarıya imza atarak 210 kilometre köy yoluna bitümlü sıcak asfalt uygulaması yaptı. Bu gerçekten çok büyük bir başarıdır.

Her yörenin, her beldenin, her köyün yolu, o yolu kullananlar açısından elbette ki çok değerlidir, çok kıymetlidir.  Ancak dere yolunun önemini, zorluğunu bilen birisi olarak bu hizmetin ne kadar değerli olduğuna dikkat çekmek istiyorum.

Her zaman söylemiş olduğum gibi, Sayın Valimiz Şehmus Günaydın’ın sevk ve idaresinde Isparta İl Özel İdaresi kırsal alanda yaşam kalitesini yükseltmek için ulaşım, su ve kanalizasyon gibi temel alt yapı konuları başta olmak üzere kültürel, sportif ve sosyal alanlarda da çok başarılı çalışmalara imza atıyor.

Tabi burada iki önemli hususu unutmamak gerek.

Birincisi; tüm bu başarılı çalışmaların yürütülmesi için her türlü maddi-manevi desteği sağlayan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ak Parti Milletvekilimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’i unutmamak gerek. İl Özel İdaresine sağlamış olduğu finansal desteklerle alınan makine-ekipman ve araç-gereçleri unutmamak gerek.

İkincisi; ve tabi’i ki de en önemlisi bu başarılı çalışmalara imza atan özel idare personelini unutmamak gerek. Genel Sekreter Mahmut Zadeoğlu’nun önderliğinde yaz-kış demeden gayretli çalışmalarını devam ettiren memurundan, işçisine tüm özel idare personelini unutmamak gerek. Başarının arkasındaki gizli kahramanların emeklerine sağlık, ellerine sağlık.

Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.