Isparta Belediyesi bünyesinde bulunan Gökçay Mesireliği’nde faaliyet gösteren işletme sahipleri, çadır ve tentelerin kaldırılması emrinin kendilerini mağdur edeceğini ifade etti.

Isparta Belediyesi ihale ile kiraladığı prefabrik tarzı işletmelere, ön ve arka kısımlarında bulunan çadır – tente ve buna benzer bölümleri kaldırmak için süre tanımıştı. İşletme sahipleri, belediyenin kendilerine yaptığı bu uyarı sonrasında sancılı bir dönem geçiriyor.

Daha önce buradaki işletmecilere belediyenin verdiği süre bugün son bulurken, esnaflar bu uygulamanın doğru olduğunu ancak, kafeler caddesinde kaldırımlar işgal altındayken kendileriyle uğraşılmasının etik olmadığını ifade ettiler.

 Kamuya açık alanların, yalnızca esnaflar tarafından değil, tüm vatandaşlar tarafından kullanımını amaçlayan uygulama sonrasında işletmeciler kafeler caddesi ile kendileri arasında uygulanan çifte standart nedeniyle mağdur olduklarını, kafeler caddesi esnafının yaptığı gibi gerekli ödemeleri yaparak kaldırım ve dış mekanları kullanmak istediklerini aktardılar.