Baharın gelişini müjdeleyen ve Türk dünyasının ortak kültür ve geleneklerinden olan Nevruz Bayramı, Gökçay’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda demir dövüldü, ateşin üzerinden atlandı. 
 
21 Mart Baharın gelişinin müjdecisi olan Nevruz Isparta’da Gökçay Mesireliğinde kutlandı. Etkinlik kapsamında nevruz ateşi yakıldı, demir dövüldü. Programda konuşan Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, “Nevruz milleti oluşturan manevi değerlerden birisidir” dedi. Dün saat 14.00’te başlayan ve Gökçay mesireliği tarihi konağında gerçekleşen kutlamaya Vali Yardımcısı Tahir Demir, Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala, Belediye Başkan Yardımcısı, İl Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Toros Yörükler Başkanı Mustafa Küçükyaman ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
KILIÇ; “NEVRUZ YENİ GÜN DEMEKTİR” 
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç yaptı. Kılıç konuşmasında; “Bilindiği üzere mevsimlik bayramlarımızdan birine ismini veren Nevruz sözcüğü, dilimize Farsçadan geçmiş ve yeni gün anlamına gelmektedir. Nevruz, tabiatın kıştan kurtuluşunun, bolluk ve berekete kavuşmasının simgesi olması yanında, toplumların yaşamlarındaki hareketliliklerin, başlangıçların ve dönüm noktalarının da ifade edildiği bir gün olma özelliğini taşımaktadır. Aynı zamanda Nevruz, Orta Asya, İran ve Anadolu’da yaşayan pekçok halkın tarihte yılbaşı olarak kutladığı ve halen kutlamaya devam ettiği bir gündür. 
 
EREN; “NEVRUZ, İNANÇLA BİRLEŞEN ÖNEMLİ BİR BAYRAMDIR” 
 
Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkan Vekili Orhan Eren Isparta’da Nevruz kutlamalarının başlangıcının 1991 yılı olduğunu belirterek; “Aradan bir yıl geçtikten sonra Devlette bütün ülkemizde Nevruz’u kutlama kararı almıştı. O günden bu güne bu güzel Türk’ ün bayramı olan Nevruz’u kutluyoruz.  Nevruz Sümerler’den itibaren Orta Asya’daki Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, Tataristan bu bayramı Türk’ün bayramı olarak kutlamaktadırlar. Bizim geçmiş tarihimizde de derin kutlamaları olanbir Nevruz Bayramı vardır. Nevruz, yeniden canlanış, yeniden diriliş anlamında inançla da bütünleşen önemli bir Türk Bayramı’dır.Türk tarihinin derin bayramı olan Nevruz kutlamasının Isparta halkımıza güzellikler, hayırlar ve uğurlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.
 
DEMİR DÖVÜLDÜ, ATEŞİN ÜZERİNDEN ATLANDI 
 
Ardından, demir dövülmesi ve Nevruz ateşi yakılarak ateşten atlama etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlikler, Mehteran Takımının gösterileri ve yumurta tokuşturma, halat çekme, elma yeme gibi çeşitli yarışmalar ile son buldu.