ISPARTA BELEDİYE MECLİSİ 
MHP GRUP SÖZCÜSÜ ŞÜKRÜ OĞUZHAN GÖKER’İN 
BASIN AÇIKLAMASIDIR

Ülkemizin iç ve dış mihraklar tarafından kuşatıldığı günümüzde, ülkemizin bekası, kadir şinas halkımızın refah ve huzur içerisinde bu zor günlerin üstesinden gelebilmesi için Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında kimilerine göre sadece seçimde başarı odaklı ama gerçekte ülkemizin selahiyeti için adını halktan alan Cumhur İttifakı oluşturulmuştur. Oluşturulan bu ittifaka Milliyetçi Hareket Partisi kayıtsız ve şartsız olarak sonuna kadar destek vermiş ve hiçbir beklentisi olmaksızın hükümetin yanında yer almıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız da, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ve Ülkücü camianın bu tutarlı duruşundan duyduğu memnuniyeti her ortamda yüksek sesle belirtmiş ve Ülkücü Hareketin bu duruşu halk tarafından takdire şayan olmuştur.

Ancak, ülke genelinde oluşturulan bu birliktelik Isparta’daki bazı siyasiler tarafından anlaşılmamış olacak ki, kamuoyunda Cumhur İttifakı ile ilgili kafalarda soru işaretleri oluşturacak açıklamaların ardı arkası kesilmemektedir. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne mensup bazı siyasiler üzerlerinde taşıdıkları siyasetçi gömleğinin sorumluluğuyla çelişen açıklamalar yapmaktadır.

Cumhur İttifakı’na kayıtsız şartsız destek veren Milliyetçi Hareket Partisi’ne mensup bir Başkanın idaresindeki Isparta Belediyesi’yle ilgili hemen her gün alakasız açıklamalar yapılmasını Cumhur İttifakına ihanet olarak görmeyenlerin, bu konulara cevap veren konunun muhatabı Sayın Belediye Başkanımızı Cumhur İttifakı’na ihanetle suçlamaları her şeyden önce abesle iştigaldir. Bu tip amacını ve haddini aşan açıklamalarla Sayın Belediye Başkanımızın halk nezdinde itibarsızlaştırılmaya çalışılması, her şeyden önce kadir şinas Isparta halkının aklıyla alay etmektir.

Unutulmamalıdır ki, bazı mesnetsiz açıklamalarla kamuoyunda hakkında algı operasyonu yapılmaya çalışılan Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya GÜNAYDIN, halkımız tarafından Isparta tarihinde ilk defa 3 dönem Şehr-ül Emin olarak seçilmiştir ve hala kendisine sunulan sevgi ve saygıda en ufak eksilme olmamıştır.

İttifaklar karşılıklı ‘fedakarlık’la ayakta kalır. Ancak, yerelde birileri pek çok şeyi bu ittifak çerçevesinde ‘FEDA’ ederken, diğerlerinin bu ittifaktan ‘KAR’ elde etmeye çalışması, ittifak ruhundaki ‘fedakarlık’ anlayışıyla çelişki yaratır.

Eğer Cumhuriyet Savcıları ve hakimler göreve davet edileceklerse FETÖ’nün siyasi kılıç artıkları ile ilgili davet edilmesi gerekmektedir ve buradan davet ediyoruz. 
Açıkça belirtmek gerekirse, Milliyetçi Hareket Partisi, ‘şamar oğlanı’ değildir. 50 yıllık geçmişi olan Milliyetçi Hareket’in, söylenecek her söze verilecek bir cevabı, her hareketin karşısında gösterilecek bir Ülkücü Duruşu vardır; ancak sükunetimiz Cumhur İttifakına olan saygımız ve Sayın Genel Başkanımızın talimatları doğrultusundadır ki, aynı talimatın Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Adalet ve Kalkınma Partisi mensuplarına iletildiği kanaatindeyiz.

Fakat, gelinen süreçte kafalarda oluşan soru işareti; acaba Sayın Cumhurbaşkanımız, Milliyetçi Hareket Partisi’ne ait Belediyelerin yıpratılması ve her ne pahasına olursa olsun bu belediyelerin kazanılması talimatını mı verdi, yoksa Sayın Cumhurbaşkanımız da Sayın Genel Başkanımız gibi Cumhur İttifakına saygı çerçevesinde davranılması gerektiği talimatını verdi de yerelde bir itaatsizlik mi vardır?

Buradan ifade etmek isteriz ki, ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bu süreçte, herkesin Cumhur İttifakına ve Yeni Kapı Ruhuna sahip çıkmasını, üzerlerindeki siyasi kimliklerine uygun ve sorumluluklarının bilincinde hareket etmelerini, yaptıkları basın toplantılarında ve verdikleri demeçlerde kendi siyasi geleceklerinden ziyade Isparta halkının huzur ve güven içinde yaşantısını sürdürmesi noktasında söylemler geliştirmelerini tavsiye eder, Isparta kamuoyunu hizmetlerimizle değil de siyasi cevap hakkımızı kullanarak meşgul ettiğimiz için de özür dileriz.