MİLLETVEKİLİ GÖKGÖZ MEYVEBİRLİK KONUSUNDA ISRARCI

AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Eğirdir ve Gelendost Belediyelerinin liderliğinde bir çalışma yapılarak Meyvebirlik’in kurulacağını söyledi. Sürekli gündeme gelen ama bir türlü somut adım atılmayan Meyvebirlik konusu bu kez belediyeler aracılığı ile en ciddi haliyle gündeme yeniden geldi.

AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Tarımsal kooperatif modelinde bir örgütlenme için Eğirdir ve Gelendost Belediyeleri öncülüğünde bir çalışma başlatıldığını söyledi. AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta için sürekli gündeme getirilen ancak henüz icraat aşamasına getirilemeyen Meyvebirlik kurulumuna yönelik önemli bir çalışma içerisinde olunduğunu söyledi. Gülbirlik modelinde olduğu gibi Isparta’da Meyvebirliği’ni kurmak istediklerini kaydeden Gökgöz, bunun için Eğirdir ve Gelendost Belediyesi’nin liderliğinde bir çalışma yapılacağını açıkladı

Üreticimizin bir yıllık emeği ve ekmek parası çarçur olmasın. Yılda en az 5 milyon TL para dolandırılıyor. Çantacı tüccarlara engel olamıyoruz. Üreticinin güçbirliği artık şart. Meyvebirlik adı altında bir örgütlenmeye gideceğiz. Sadece elma değil, kayısı, kiraz, armut ve bölgemizde yetişen tüm ürünler bu birliğin çalışma kapsamında olacak. Girdi maliyetlerini düşüreceğiz. Tarımda işçilik sorunları var, bu birlik bunu çözecek. Ve en önemlisi pazarlama.

Birlik üzerinden pazarlama yapılacak. Üreticinin ‘malım satılır mı, satılmaz mı’ endişesi olmayacak. Birlik alım garantisi verecek ve pazarlayacak. Bu konuda çalışmalara başladık. Eğirdir Belediye Başkanımız Veli Gök ve Gelendost Belediye Başkanımız Mehmet Sezgin bu işe öncülük ve liderlik edecek.

Onların da desteğiyle kooperatifleri bir araya getirip Meyvebirliği’ni kuracağız. Valiliğimiz, İl Özel İdaremiz, Isparta Ticaret ve Sanayi Odamız ve Ticaret Borsamız da bu işin içerisinde olacak. Isparta tarımının en önemli sorunu örgütleşememe, birlikleşememe. Bu dönem bu birliği kuracağız inşallah dedi.