CHP GELİRSE SÜT İNEKTEN KESİLİR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için söylediği sözler sonrasında DP, CHP, MHP, BBP il başkanlarından gelen açıklamaları değerlendiren AK Parti Isparta İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, “Sayın Demirel, ‘CHP iktidara gelirse süt inekten kesilir, hatta yeniden çarık giyersiniz’ demiştir.

Sayın Demirel o gün mü yoksa bugün mü yanlış konuşuyordu? Diye sordu. Gökgöz, “Başbakanımızın Süleyman Demirel ile ilgili söylediği sözler kişiliğiyle değil, siyasi söylemleriyle alakalıdır. 12 Haziren seçimleri için siyasi söylemler telkinlerde bulunması akıl hocalığı yapmasına atıfta bulunulan ifadelerdir.

12 Eylül Referandumunda bazı siyasi partilerin hayır propagandası yapanların aynı söylemlerde bulunmasını halkımızın hakemliğine bırakıyorum. 12 Eylül’de sağduyulu olanlar nasıl karar verdiyse 12 Haziran’da da gereken kararı verecektir. Sayın Demirel, ‘CHP iktidara gelirse süt inekten kesilir, hatta yeniden çarık giyersiniz’ demiştir. Sayın Demirel o gün mü yoksa bugün mü yanlış konuşuyordu? 

İşte bu noktada halkımızın sağduyusuna olan inancımız tamdır. Halkın talepleri bizim için baş tacıdır. Bizim rotamızı halkımız çizer bize ancak emri halk verir. Biz çetelerden, yasadışı odaklanmalardan ve bazı mihraklardan emri almayız.”

DEMİREL’İN ETEĞİNE YAPIŞTILAR
 
 AK Parti milletvekili adayı Recep Özel de, tıpkı helva kazanında eriyen helva gibi ruh ikizlerini de bu kazanda eriteceklerini söyledi. Özel, “Bugün milletvekili adayı arkadaşımız Suat Kolukırık tarafından Isparta’nın geleneksel yemeklerinden irmik helvasını mehter eşliğinde vatandaşlara dağıttık. Bu ruh ikilerini aynı kazan pişirip eriteceğiz.

Bunların kim olduğunu kamuoyu gayet iyi biliyor. Bizi biz yapan değerlerimize camilere kilit vuran anlayışla şimdi de  ‘Biz herkesten çok milliyetçiyiz’ söylemini bırakıp, özde kardeşleriyle ayrışan zihniyet tıpkı bu helva gibi aynı kazanda buluşmuştur.” dedi.

  Recep Özel,  ruh ikizlerinin Türkiye’de, geçmişteki koalisyon hükümetlerinin özlemini çektiğini ifade etti. Bunlar “Darbe girişimleri, vesayet rejimi sürsün, kargaşa çıksın istemektedirler” diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü;  “Bu konuda işbirliğine soyunmaktadırlar.

Artık, dünyada söz sahibi olan bir ülke var. Bunlar küçük olsun bizim olsun anlayışındalar hala Biz bunların bir kısmı 2002’de bir kısmını siyaset sahnesinin çöplüğüne atmıştık. Bu seçimde de inşallah bu ruh ikizlerini siyaset sahnesinin çöplüğüne atacağız. Milletin üstünde bir güç yoktur.”

 
 Bu ruh ikizlerinin şimdide Isparta’da geçmişte hizmetleri ile ön plana çıkmış 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eteğine yapıştıklarını ifade eden Özel,  “Biz Demirel’in ülkeye, Ispartamıza yaptığı hizmetleri hiçbir şekilde inkar etmiyoruz. 

Bu anlamda hakkını, hukukunu korumakta bize düşer. Camilerin kapısına kilit vurup, ezanı Türkçe okutan bir zihniyetle aynı cenahta yer alması nasıl izah edilebilir. Milletin önüne suni gündemler getirerek enerjimizi boşa harcatma çabası içindedirler. Bu oyuna gelmeyeceğiz, milletimizde bunlara kanmayacaktır.” diye konuştu.