Isparta’da Orman Köylüsünün en çok yer aldığı Sütçüler ilçesinin ormanla ilgili yaşanan sorunlar Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz başkanlığında Orman Bölge Müdürlüğünde yapılan toplantı ile masaya yatırıldı. Sinema filmi kalitesinde porno hd izlemek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Geçtiğimiz gün saat 23.00’te başlayıp saat 02.00’ye kadar süren toplantıya; Milletvekili Gökgöz’ün yanı sıra; Orman Bölge Müdürü izinli olduğu için Müdür Yardımcısı Yaşar Ramazan Kartal, Sütçüler Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Ali Türk, Sütçüler Ak Parti İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Erener, Faik Çırak ve ilçenin tüm Köy Muhtarları ile Kooperatif Başkanları katıldı.

TÜRK; “İLÇEMİZİN % 75’İ ORMAN KÖYLÜSÜNDEN OLUŞUYOR”

İlçede Orman konusunda yaşanan sorunları dile getiren Sütçüler Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Ali Türk, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bilindiği gibi, Sütçüler ilçemiz orman köylüsünün yoğun olarak bulunduğu bir bölgemiz. Yaklaşık nüfusun % 75’i orman köylüsü hüviyetini barındırmaktadır. İlçemiz aynı zamanda orman Ürünleri ve odun dışı orman ürünleri olarak da oldukça zengin bir coğrafyaya sahiptir. Odun dışı orman ürünlerinden başlıcaları; Kekik, Bozçalba, Adaçayı, Mersin yaprağı, Menengiç olarak sıralayabiliriz. Özellikle Çimenova Beydili, Kesme, Sarımehmetler ve Gümü köylerimizin bulunduğu bölgeler kekik türleri bakımından oldukça zengindir.

“ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENELGE YAYINLADI”

Hal böyle olunca kekiğin toplanması ve pazarlanması da yöre köylülerimiz açısından önemli bir gelir kaynağı olmuştur. Bölgemizden verimli bir sezonda yaklaşık kuru olarak 200 – 250 ton civarında kekik toplanmaktadır. Orman Genel Müdürlüğümüz yayınlamış olduğu genelge ile odun dışı orman ürünlerinin toplanması ve satışı ile ilgili yeni bir düzenlemeye gitmiştir. Bu yeni düzenlemenin orman köylülerimize, tarımsal kalkınma kooperatiflerimize ve sektörle ilgili tüccarlarımıza etkileri olmaktadır. Bu toplantıda işte bu konuyu değerlendirip sorunların çözümünü görüşmek istiyoruz” dedi.

GÖKGÖZ; “KÖYLÜLERİMİZİN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK”

Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz de toplantıda Sütçülerden gelen STK Temsilcileri ve köylülerin sorunlarını dinledikten sonra Ankara’yı arayıp Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri ile telefonda görüştü ve bu görüşmenin ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Evet, bu konu önemli bir konu. Sorunu çözmek üzere hummalı bir çalışma başlatarak ürünlerin de zarar görmemesi için acil toplantı yapılmasını istedim. Onun için gecenin bu saatinde bu toplantıyı yapıyoruz. Sonuç olarak; önümüzdeki Pazartesi günü köylülerin isteği doğrultusunda sorun çözülecektir” dedi.

Toplantı daha sonra karşılıklı görüş alışverişlerinin yapılmasıyla sona erdi.