AK Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, yapımı yılan hikayesine dönen Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının bugüne kadar bitirilememesinden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı sorumlu tuttu. Gökgöz, Günaydın’ın önünde hiçbir engel olmamasına rağmen üç yılını boşa geçirdiğini ileri sürdü.

Gökgöz sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüzde 85-90’ı bitmiş olan bir inşaatın tamamlanması için Haziran 2012 bekleniyor. Halbuki 2009 yılında bitirilmesi gerekiyordu. Ticaret ve Kültür Merkezi bugüne kadar neden atıl kalmıştır? Sayın Başkan Cumhuriyet Cadde, 113 Cadde, eski Hal Caddesi’ndeki esnafın sorunlarını hiç dinlemiş midir acaba? Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, ‘5 Ekim’de bitecek’ diyor, Sayın Belediye Başkanı ‘gecikmelere trafolar sebep olmuştur’ diyor. Bu gecikme bahanesi meclisten geçirilerek müteahhidin cezai şart ödemesine engel olunmuş mudur? Önce bunların cevabı verilsin”
 
İnşaatla ilgili hiçbir hukuki sıkıntı olmamasına rağmen Belediye’nin üçüncü kez zeyilname yaptığını belirten AK Parti İl Başkanı Gökgöz, “İhaleyi 43 dükkanla kapattı ama neyin ne olduğunu kimse bilmiyor. Verilen cevaplar, söylenen laflar kamuoyunu tatmin etmediği gibi bizleri de tatmin etmemektedir. Belediye Başkanlığına verilen yetki ile tapu devri yapılmış, müteahhidin kullandığı kredi başka yerde kullanılmıştır. Bu para başka yerlerdeki inşaatlarda harcanılmıştır.
 
Belediye açısından zafiyet değil midir? Her şartta, her halükarda biz yine belediye başkanımızın vermiş olduğu tarihte bitirilmesini rica ediyoruz ve özlemle bekliyoruz25 dükkan alındı, 43 dükkana çıktık, ellerimle seçtim’ ifadeleri var. Sanki arkadaşımız pazardan kavun-karpuz seçiyor. Düne kadar trafoları ve tapu devrini bahane gösteren müteahhidimiz kendisi ekonomik krize düşmesini belediye başkanının ağzından kamuoyuna sunuldu. Dün neden trafolar ve tapu devri ve zeyilname bahane gösterildi. Neden böyle anlatıldı? Dün söylediklerini bugün inkar eder oldular. Hangisi doğru.
 
3.zeyilname 1.5 yıl önce yapıldı. 2011 Ekim ayına söz verildi. Şimdi halkımız, belediye başkan yardımcısına mı, belediye başkanına mı, müteahhide mi güvensin. Burada bir güvensizlik oluştu. Biz her şeye rağmen, Ticaret ve Kültür Merkezi’ni 2012 Haziran başında açılmasını 4 gözle bekliyoruz. Açılsın ve Isparta’daki atıl 52 bin m2’lik alan içerisindeki 497 işyeri ile birlikte bir istihdam sağlanmış olsun. 2’şer kişi çalışsa 1000 kişiye istihdam sağlamış olacak.”
 
ITKM’nin atıl durumdan kurtulmasını istediklerini vurgulayan Gökgöz, “Amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil” şeklinde konuştu.
 
Gökgöz, parti grubunun mecliste 2010 yılında ITKM ile ilgili yaptığı teklifi hatırlatarak konuşmasını şöyle tamamladı: ““Nisan 2010’nda bir teklifimiz vardı. ‘15 milyon borçlanma yetkisi aldınız. Gelin AK Parti grubu olarak 15 milyon daha borçlanma yetkisi verelim. Ticaret ve Kültür Merkezi’ndeki müteahhit haklarını satın alalım. ITKM Ispartalıların malı olsun’ dedik. O gün bunu es geçtiler.”