AK Parti Isparta İl Başkanı Uğur Gökgöz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın yapacağı Isparta mitingi öncesi iddialarda bulunarak, CHP'nin, PKK'nın adaylarıyla doldurulduğunu ileri sürdü.

Gökgöz, "Kılıçdaroğlu Hakkâri'de yaptığın 'yerel özerklik' söylemini yüreğin yetiyorsa Isparta'da da dillendir. Seçim listelerine koyduğun isimleri ve gerekçelerini açıkla." dedi. Uğur Gökgöz, düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu tarafından PKK üyeliğinden cezaevinde yatmış, eski DEP ve HADEP'li birçok kişinin CHP kadrolarından aday edildiğini iddia etti.

Gökgöz, şunları söyledi: "Yarın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Isparta'da olacak. 'O halde soruyorum; PKK terör örgütü üyeliğinden hapis yatan Zeki Korkutata Bingöl'den aday. Öcalan'ın yakalanışını açlık grevi ile protesto eden Süleyman Batga Bingöl'den aday. PKK'nın kapatılan partilerinden HEP'in kurucusu Salih Sümer Diyarbakır'dan aday. PKK terör örgütü üyeliğinden hapis yatan Melik Aykız Diyarbakır'dan aday.

PKK terör örgütü üyeliğinden hapis yatan Necmettin Yardımcı Hakkari'den aday. Terörist cenazelerine şehit diyen Sezgin Tanrıkulu İstanbul'dan aday. Bölücü Kawa örgütü üyeliğinden hapis yatan Naif Alibeyoğlu Kars'tan aday. Kılıçdaroğlu'nun BDP'li kuzeni (halasının oğlu) Atilla Özdoğan Kılıçdaroğlu'nun parti meclisi üyesidir. Kılıçdaroğlu, bu isimleri ve gerekçeklerini kamuoyu ile paylaşabilecek midir?"

'BU TOPRAKLARDA AMELİYAT YAPTIRMAYIZ'

Gökgöz, Hakkari mitinginde Türk bayrağını BDP'lilerin eline tutuşturamayan ve yerel özerklikten bahseden Kılıçdaroğlu'nun, aynı söylemlerini Isparta'da tekrar edip etmeyeceğini sorarak, "Eğer Sayın Kılıçdaroğlu, bu yerel özerklik söylemini Isparta'da da dile getirebilirse ben başta CHP yöneticileri olmak üzere tüm kamuoyundan özür dileyeceğim. Ama söyleyemez." ifadesini kullandı. Hakkâri'de söylediğini Ardahan'da inkar edenlerden olmadıklarını ifade eden Gökgöz, 780 bin kilometrekarelik vatan toprağının bölünmemesi adına CHP zihniyetini halkın önüne koymaya devam edeceklerini, bu topraklar üzerinde kimseye ameliyat ettirmeyeceklerini kaydetti.

Gökgöz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün söylediğini bugün inkar edenlerden olmadık. Tek devlet, tek bayrak, tek vatan diyen anlayışa sahibiz. 2001'de aynı ifadeleri kullanıyorduk, şimdi de aynı ifadeleri kullanıyoruz. Kendi listelerine bir baksınlar. Benim söylediklerim iftira ise çıkıp da helallik dilemek benim boynumun borcudur.

Ama doğru ise bizim sağduyulu seçmenimizden sandıkta lütfen bu zihniyetin gereğini yapmalarını rica ediyorum." Mehmet Uğur Gökgöz, Başbakan Erdoğan'ın, 2 Haziran'daki mitinginde CHP seçim bürosunu ziyaret etmesinin tamamen başbakanın kendi tasarrufu olduğunu da ifade etti. Gökgöz, başbakanın otobüsten indikten sonra vatandaşlarla selamlaşırken, dönüşte CHP il seçim bürosunu görerek girdiğini ve başarılar dilediğini anlattı.