AK Parti Isparta il Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz, okuryazar sayısının milletin ne derece geliştiğinin göstergesi olduğunu belirtti.

     Gökgöz, ilköğretim Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, haftanın önemini anlattı.

İlköğretimin temel öğrenim olduğunu belirten Gökgöz, yasalara göre zorunlu ve parasız olduğunu hatırlattı. Okulların açıldığı hafta okullarda ilköðretim Haftası olarak etkinlikler düzenlendiğini belirten Gökgöz, açıklamasında bu görüşlere yer verdi:

      ''Atatürk'ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek, ancak bilgi ile olur. Bize yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ilköğretimde atılır Cumhuriyetin ilanıyla beraber eğitim öğretim çalışmaları hızlandı.

Köy, kasaba ve şehirlere okullar yapıldı. Okur yazar sayısı gittikçe arttı. Yardımsever Türk vatandaşları da eğitim öğretim hizmetlerinin gelişmesine yardımcı oldular.

İlköğretim Haftası, bu gerçeklerin konuşulduğu, ilköğretimin, okuma yazma öğrenmenin kişiye, topluma sağladığı yararlarýn anlatıldığı bir haftadır. Bir milletin okuryazar oranı yüksek olursa o millet kalkınır. Okumuş ve aydın kişileri fazla olan bir millet, her alanda ilerler.''

     Her yıl Eylül ayının üçüncü haftasının ılköðretim Haftası olarak kabul edildiğini belirten Gökgöz, bu hafta boyunca okumanın önemi, okulun değeri ve kutsallığının halka anlatıldığını kaydetti. Gökgöz, öğretmenlerin, öğrencilerin, ilköğretim haftasını tebrik ederek, tüm öğrencilere başarılar diledi.