Sevgili dostlar geçtiğimiz günlerde Ak Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in seçim çalışmalarında bir araya geldiğimiz milletvekilimiz Mehmet Uğur Gökgöz ile ayaküstü sohbet imkanımız olmuştu.

Sohbetimiz ayaküstüydü ama konumuz önemliydi,

Bilenler bilir. Mehmet Uğur Gökgöz vekilimiz içimizden biri, halk adamı, her hafta sonu Isparta’da olan, alçak gönüllü,  diğer vekillerimiz gibi Isparta için çırpınan bir görev adamı.

24 Haziran seçimlerinden sonra tam 8 ay geride kaldı.

Değerli vekilimize sordum;

Milletvekili seçileli beri herhangi bir muhalefet belediye başkanı; Vekilim benim şöyle bir projem var, böyle bir yatırımım var, bu konuda desteklerinizi bekliyorum diyerek gelen oldum mu?

Hiçbir muhalefet belediye başkanı gitmemiş…

Ben daha şaşkınlığımı atamadan,

İl başkanlığımız döneminde de gelen olmadı diye eklemede bulundu.

Ve konuşmasına devamen; Devletimizin toplum yararına olan projelere o kadar çok hibe desteği var ki, Isparta’mız bunlardan en iyi şekilde yararlansın, faydalansın istiyoruz dedi.

Aynı benzer bir konuya Şükrü Başdeğirmen’in seçim konuşmasında şahit olmuştum.

Antalya, Isparta ve Burdur İllerini kapsayan BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) var. Bu ajansa her ilin valisi dönüşümlü olarak başkanlık yapıyor ve her ilin belediye başkanı, ticaret-sanayi odası başkanı ve il genel meclisi başkanları yönetim kurulu üyeliği yapmaktalar.

Hem Yusuf Ziya Günaydın Başkanımız hem de ITSO Başkanlığı olarak Şükrü Bey BAKA’nın uzun yıllar yönetim kurulu üyeliğinde bulundular.

Son 3 yıl içerisinde Antalya ve Burdur belediyeleri milyonlarca liralık hibe destekten faydalanırken Isparta Belediyesi bir kuruşluk dahi hibe destek almamış. Çünkü BAKA’ya proje sunulmamış.

Sevgili dostlar siyasette bir rozet çıkartma meselesi var,

Aynen şöyle; Başkan seçildiğim gün parti rozetini çıkartacağım, oy veren vermeyen herkesin başkanı olacağım... Her caddeye, her sokağa eşit şekilde hizmet edeceğim… İlçeme, beldeme hizmet getirmek için her kapıyı çalacağım, aşındıracağım… Falan, filan… Buna benzer konuşmalar yapılır.

Sevgili dostlar çok ilginç değil mi?

Mehmet Uğur Gökgöz vekilimizin ve Ak Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in söyledikleri.

İlçesine, beldesine hizmet getirmek isteyen bir başkanın ilk aşındırması gereken kapı, milletvekilinin kapısı olmaz mı? Veya hibe destek sağlayan ajansların kapısı neden aşındırılmaz?

BAKA’dan Antalya ve Burdur belediyeleri en iyi şekilde faydalanırken Isparta belediyesi neden faydalanmaz.

Birçok belediye toplum projelerine devletten milyonlarca liralık hibe destekler alırken, bizim muhalefet belediyelerimiz neden almazlar.   Sevgili dostlar bugün üç ayların başlangıcı regaip kandili,

Hepinizin kandili mübarek olsun…