Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe Fuar Alanı için yapılan ihalenin iptal edildiğini duyurdu. Günaydın, “ihale yapmak kolay değil. Bir evrak eksik olduğu zaman ihaleyi iptal edebiliyorsunuz. Rekabete girmediyse iptal edebiliyorsunuz" dedi

Isparta’ya ilk kez bir fuar alanı kazandırmak için geçtiğimiz dönemde kolları sıvayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, henüz bu projeyi hayata geçiremedi. 2013 yılında inşaatına başlanan Gökubbe, montaj hatasından dolayı Temmuz 2013’te çökmüştü. Daha sonra yeniden yapılmaya başlanan fuar alanında çelik yapının montajı geçtiğimiz Mayıs ayında tamamlandı. Ardından dış ve iç mekan için 30 Eylül’de ihaleye çıkılmıştı. Her şey hazır derken Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ihalenin iptal edildiğini açıkladı. Günaydın, “İhalemizi yaptık her şeyimizi hazırladık. Paramız da hazır. Ama ihale yapmak kolay değil. Bir evrak eksik olduğu zaman ihaleyi iptal edebiliyorsunuz. Rekabete girmediyse iptal edebiliyorsunuz. Maalesef böyle bir olayı yaşadık. Hemen bir daha ihale edelim dediler. Yılbaşı geliyor, bu yatırımın tamamını 2 ayda harcanamayacağına göre yılbaşında ihale edebilirsin. Bu canımı sıkan bir konu halde devam ediyor. Yılbaşından sonra tekrar ihalemizi yapacağız” dedi.

Öte yandan hatırlanacağı gibi Başkan Günaydın, Eylül ayındaki Belediye Meclisi’nde Gökubbe Fuar alanı için İller Bankası’na 5 milyon TL borçlanma yetkisi almıştı.