Gökkubbe şehrin ticaretinde başrol oynayacak.
 
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 8 bin metrekaresi Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri olarak, yine 3 bin metrekare oturum alanlı ve toplamında 3 kat 9 bin metrekarelik katlı otoparktan oluşan Gökkubbe inşaat alanında incelemelerde bulundu. 
Temel beton dökümlerinin gerçekleştirildiği Gökkubbe’deki çalışmalar hakkında ilgililerden de bilgiler alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe’nin önemli bir yapı olduğunu ve yapının şehrin ticaretinde başrol oynayacak, üretim, sanayiye, istihdama yönelik faydalar sağlayacağını söyledi. Günaydın, “Isparta’nın kalkınmasında önemli etkenler sağlayacak” dedi. 
Gökkbube Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri’nin asırlarca kalıcılığını sağlamak amacıyla ağır bir çember betonarme statik yaptıklarını dile getiren Başkan Günaydın, “Her şeyden önce ağır depremlere dayanıklı bir yapı olmasını istedik. Isparta’mızda her 100 yılda bir büyük bir deprem yaşanıyor. Dolayısıyla eserler ileri yıllara gidici değil. Isparta tarihinde önemli yapılarımız depremlerden dolayı kaybolmuştur. Bu yapı da bunun bilinci ile yapılmaktadır. Bu yapı şehrin simgeselliğinin yanı sıra turistik bir yapı olacak. Bu binamızın yüzlerce yıl dayanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.  
 
100 metre tek açıklıkta Türkiye’de kendi konumunda ilk defa yapılan bir bina olduğunu ifade eden Başkan Günaydın, burada ağır sanayi fuarı dahi yapılabileceğini dile getirdi. Gökkubbe’nin tamamlanmasıyla birlikte 30 Ağustos’ta burada bir ulusal veya uluslar arası bir sanayi fuarı düzenlemek istediklerini de aktaran Günaydın, “Bu fuarları düzenlediğimizde sanayide istihdam, üreticilik ve aynı zamanda kalkınmada öncelikli faaliyetleri katalizör haline getiren bir yapı olmuş oluyor” ifadelerinde bulundu. 
 
Yine hafta içerisinde istinat kazıkları çakılacak olan ve 3 bin metrekare oturum alanlı toplam 3 kattan oluşan 9 bin metrekarelik katlı otopark çalışmasının da start alacağını belirten Başkan Günaydın, “Isparta’mızda ilk defa çelikten yapılacak katlı otoparkımızda bu alan içerisinde yer alacak. İşlevsel bakımından ileriye dönük bir yapı tarzıyla yapılacak. İlk defa böyle bir otoparkı yapıyoruz ve ileriki çağlara ulaşsın istiyoruz. Biz yapılarımızı 20 yıl ilerisine dönük olarak değil, gelecek asırlara ulaşsın diyerek gerçekleştiriyoruz. Isparta’nın kalıcı bir binası olsun istiyoruz” dedi. 
 
Gerek Gökkubbe’nin gerekse otoparkın eksiksiz ve dayanıklı bir şekilde yapılmasını istediklerini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, temelinden itibaren haftada bir iki defa çalışmaları yerinde takip ettiğini dile getirdi. Isparta’ya gelecekte ve sonsuza dek ekonomiye büyük faydalar getirecek olan yapının hayırlı olması temennisinde de bulunan Günaydın, kalıcı asfalt, altyapı, ağaçlandırma ve otellerin bu proje içinde büyük önem taşıdığını aktardı. 
 
Çalışmaları Avrupa kalitesi üzerinde yaptıklarını anlatan Günaydın, bir şehirde büyük fuarların yapılabilmesi için vizyon olması gerektiğini ve bunlarında altyapı, ağaç, asfalt ve otellerle olacağını anlattı.
 
Şehirde 700 bin ağaca ulaşıldığını bu yılda 100 bin ağaç dikileceğini belirten Günaydın, bunların hepsinin birbiriyle bağlantılı olduğunu ifade etti. “Neden Avrupa standartlarının üzerinde asfaltlar yapıyoruz. Neden bütün altyapıyı A’dan-Z’ye yapıyoruz. Şehri yeniliyoruz. Otellerimizin açılması dahi bu projelerimizle bağlantısı vardır. İkinci bir otelimizin de yapımına başlanacak. Burada bir marka oluşturmak istiyoruz. Bu markalar bunları işleye işleye olacak. Bu paralelliklerle inşallah Isparta’nın nüfusu azalmayacak. 10 yıldan bu yana Isparta nüfusu azalan bir kent haline geldi. En küçük bir atölye dahi yapılamadı. Buradan Isparta yeni bir değişim ve harekete geçiyor. Yeni bir yöne, markalara, oluşumlara başlangıç hareketidir. İvme başladığında bu ivme büyüyerek devam edecektir. Bu ivmeler başladığında belli bir süre sonra Isparta markalar başkenti de olabilir. Üretimler kenti olabilir. Süratle bunların temellerini atıyoruz” diye konuştu. 
 
Bu binanın arkasından şehrin bir ivme kazanması durumunda bu sefer tek açıklıkta 200 metrelik yeni bir bina yapacağını ifade eden Başkan Günaydın, “Hem basınç, hem gergi, asma konstriksiyon sistemiyle 3-4 statiği birleştirerek Dünya’da benzeri olmayan bir yer daha yapacağız” şeklinde konuştu. 
 
Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri inşaatının yapımını üstlenen yüklenici firmanın şantiye şefi Fatih Kutlu da, “Burada proje çalışmasını imalata yönelik hareketlerini gerçekleştiriyoruz. 100 metre açıklık oldukça ciddi bir rakam. Çelik konstrüksiyonda çalışmalarımız hızlı gidiyor. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Otoparkta da ciddi bir fore kazısı yapılacak.
 
Üniversitelerde tahlilleri yapılarak bu geoteknik problemler çözülüyor. Ben çalışmalarımda 65 metre genişliğini geçen kubbe projesi göremedim. Bu açıklık 100 metre. Dünya literatüründe herhalde bu yok. Açıklığın yanı sıra burada 25 metrelik bir kot farkı var. Bu ciddi bir kod farkı. Bu 25 metrelik kod Isparta’nın her yerinden görülebilecek gibi bir şey” dedi.