Isparta Belediyesi ISMEK Birimi ile Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezi tarafından Gökkubbe’de cumartesi günü açılan ‘Cumhuriyet Kadınlarımızın Geçmişten Günümüze El İşi, El İzi Sergisi’ büyük ilgi görüyor.

Geçen cumartesi günü Isparta protokolü tarafından açılışı gerçekleşen sergiyi ilk iki günde binlerce kişi ziyaret etti.
İçerisinde tamamı ipek iplikten, ipek kumaş üzerine işlenen yüzlerce el işi ile yine başta dünyaca ünlü ressamlara ait tabloların üç boyuta çevrilmiş hallerinin yer aldığı sergiyi gezen vatandaşlar, kaybolmuş Anadolu kültürünün yeniden gün yüzüne çıkmasının sevindirici olduğunu aktarırken, bu eserlerin tekrar günümüze taşınmasına vesile olan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Sergiyi çok güzel bulduklarını aktaran ziyaretçiler, “Öncelikle Belediye Başkanımıza teşekkür etmemiz gerekiyor. Bunlar çok önemli. Annelerimizin çeyizlerinde olan işlemelerin gün yüzüne çıkarılması, onların toplumla paylaşılması ve uzun zaman alan işlemeler. Bu tür şeyler bence sürekli olmalı, sürekli paylaşmalıyız, unutturmamalıyız. Aynı zamanda buradaki gezi güzergahları, düzenlenme sistemleri, el işlerinin sergilenme biçimleri son derece güzel olmuş.
Hayran kaldım. Sergi olacağını duyduk, sıradan bir şey göreceğimizi düşünmüştük. Geldiğimizde ve her bir alana girdiğimizde çok hoşumuza gitti. Ispartalı hanımlarımızın tamamını tebrik ediyorum. Baktığımızda eserler adeta tablo gibi, sanki boyanmış gibi. Ancak yaklaştığımızda onun ince ince dokunmuş el işi olduğunu gördük. Farklı alanlarda farklı eserler var. Özellikle geleneksel Türk el sanatları üzerinde yapılan işlere hayran kaldık. Yine ahşap çalışmalarına hayran kaldık. Bu güzellikleri yaşatan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Devamını istiyoruz.

Sergi var dediler, geldik. Büyülendik. Çocuklarımızın çeyizlerini bu şekilde yapmıştık. Şimdi zamanında yapmış olduğumuz çalışmaları yıllar sonra burada görmek bizi geçmişe götürdü.
Öncelikle Isparta için çok faydalı bir çalışma olmuş. Ahşap çalışmalar çok hoşumuza gitti. Isparta’da böylesine büyük bir çalışmaya ilk kez şahit oldum. Belediyemiz gayet özenmiş. Bu çalışmaların Cumhuriyet Bayramına denk gelmesi de ayrı bir güzellik. Böyle faaliyetlerin artmasını diliyorum. Halkımızın büyük bir ilgisinin olduğunu görüyorum. Başkanımıza bu konuda teşekkür ediyoruz” dediler.

6 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak olan ve 11.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilen ‘Cumhuriyet Kadınlarımızın Geçmişten Günümüze El İşi, El İzi Sergisi’nde ISMEK hocaları ve kursiyerler tarafından yapılan Hesap İşi, Türk İşi, Suzeni, Antep İşi, Antika ve Kanaviçe ürünleri bulunuyor. Yine Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezince yapılan dünyaca ünlü ressamlara ait 3 boyutlu tablolar yer alıyor. Bu tablolar arasında Osman Hamdi Beyin Kaplumbağa Terbiyecisi, Picasso’nun Guernica, Nakkaş Sinan’ın Gül Koklayan Fatih, Salvador Dali’nin Raphaelesque (Meryem), Bedri Rahmi’nin Horon, Edvard Munch’un Çığlık, Katsushika Hokusai’nin Büyük Dalga, Gustav Klimt’in Hayat Ağacı, Vincent Van Gogh’un Yıldızlı Gece tabloları ile Isparta’yı temsil eden Gül Hayat Tabloları yer alıyor.

Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde açılan sergi boyunca ise akşam saatlerinde ziyaretçiler için de canlı müzik resitalleri düzenleniyor. Ziyaretçiler her akşam 19.00-21.00 saatleri arasında değişik müzik gurupları tarafından sergi salonunun meydan bölümünde sanatçılar tarafından canlı olarak Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve unutulmaz eserleri dinleyebilecek.