Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın dün katılmış olduğu canlı yayında 50 bin kişilik toplu konut projesi hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Günaydın açıklamalarında “Cumhurbaşkanımız Türkiye’ye 50 bin konut yapılacağını söyledi, belli olmaz 50 bin ‘i ben tek başıma da yapabilirim” demişti. İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu bu açıklamalara sessiz kalamadı.


Gökmenoğlu; ” Isparta Belediyesi mevcut başkanı ve MHP adayı canlı yayında;


“Cumhurbaşkanımız, Türkiye’ye 50 bin konut yapılacağını söyledi, belli olmaz 50 bin ‘i ben tek başıma da yapabilirim, işim rast giderse.” dedi.


50 bin konut, şaka değil tam 50 bin konut yapma sözü veriyor. Ama işi rast giderse! Açık kapı da bırakıyor. Akıl ve mantığın almadığı bu işi analiz etmek, anlamak bile imkânsız. Haberi dinlerken bile hayret ve endişe içinde izledim. Yaşına verdim olmadı, kaç dönemdir toplu konut çalışması yapmadı, dürttüler hırs yaptı diye düşündüm olmadı, hayal gücü çok geniş dedim yine olmadı… Olmaz da zaten. Yusuf Ziya Günaydın olmaz. Ayakların yere bassın, bir uyanın, neyin ve kimin gazı bu Sayın Başkan?
Biz çiftliğini 5000 baş hayvana çıkarsın diye ortaya bir laf attık; AK Parti adayı gitti saydı 497 büyükbaş hayvanım var diye açıklama yaptı. Tabi ticaret odasına gelen kredilerden, hibelerden, köylüye dağıtılması için devlet destekli çalışmalardan bahsetmeden yaptı açıklamalarını. 


Normal tabi sizlerin mantığı “Bal tutan parmağını yalar” olunca böyle oluyor. 
Sizde şimdi ortaya bir laf atıyorsunuz; soyut ve maddi olgulardan uzak, Sayın Günaydın. Kaç dönemdir toplu konut çalışması adına tek bir çalışmanız olmadığından gidip sayacak konut bulamadık. Gerçi geçmiş dönemde Isparta’mızı Houston yapıyordunuz, Şehir Hastanesinden kat be kat büyük hastane kuracaktınız ama yine göremedik. Otogar projesi yaptınız, kamulaştırmaları tamamlamadan paldır küldür inşaata başladınız, sonuç yine hüsran!
Kusurumuza bakmayın biz sadece gerçeklerle ilgileniyoruz.” açıklamalarında bulundu.