Antalya- Burdur-Isparta’da faaliyet gösteren Göller Birliği üyesi Esnaf ve Sanaatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri başkan ve yöneticileri, tüm yuttan temsilcilerin katıldığı Ankara'da ATO Congresium’da düzenlenen ; “Yeni Türkiye Buluşması” programına katıldı. Birlik Başkanı Ahmet Tural başkanlığında Ankara'ya giden heyet sonuçtan memnun döndü. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu toplantıda esnafa 4 maddelik destek paketi açıkladı. Başbakan Davutoğlu ayrıca, esnaflığın kaybolmamasının bir kültürel miras olduğunu, bu amaçla da esnafa destek amaçlı faizsiz kredi müjdesini duyurdu. Kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu belirten Davutoğlu, katılımcılara öncelikli olarak geçtiğimiz ayın son günlerinde kapanan kredilerin an itibarıyla açıldığını müjdeleyerek başladığı konuşmasında daha sonra şu yenilikleri açıkladı :

“ Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde sübvansiyon yetmez dedik, bu mesleklerde çalışana faizsiz kredi vereceğiz. Bunlar emanetse, kültürel mirassa faiz düşünülebilir mi? Biz, ustalık mertebesine gelmiş kardeşlerimize özel bir imkân tanıyalım dedik. 3 yıl ustalık belgesi olup yeni işyeri açmış olan kardeşlerimize faizsiz kredi vereceğiz. Yola çıkana yolun 'Hayırlı olsun' demek gerek.”

Başbakan Davutoğlu kullanılan kredi karşılama miktarını de artırdıklarını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Bu sene 600 milyona çıkardığımız Halk Bankası kredilerinin faizlerini karşılama miktarını, 'Yüz milyon artıralım' denildi, ben bununla da yetinmedim, 150 milyon artırıyoruz. Önümüzdeki yıl 4 milyara yakın kredi kullanılabilecek. Toplamda kredi miktarı 17 milyara ulaşacak. AVM kriterlerini değiştirdik. Esnaf ve sanatkârlara yüzde 5 yer ayrılması zorunluluğu getirdik. Buralarda rayiç bedelin dörtte biri kira alınacak.”