Eğer tedbir alınmazsa Göller Bölgesi ne yazık ki kısa bir süre içerisinde Çöller Bölgesi’ne dönecek. 1 Mayıs 2022 tarihli ölçümlerde Eğirdir Göl’ünün doluluk oranı yüzde 61 olarak açıklandı. 2021 Nisan’da ise bu oran kayıtlara yüzde 66 olarak geçmişti. Ayrıca kış mevsiminde ki yoğun kar yağışlarına olmasaydı, belki su kesintileri baş gösterecekti. Isparta’da tarımsal vahşi sulama devam ettikçe Çöller Bölgesi’ne dönmemiz an meselesi.

Avrupa’nın birçok ülkesinde baş gösteren kuraklık ne yazık ki Isparta’nın da sınırlarına dayandı. Eğirdir Göl’ü 2021 Nisan’da Yüzde 66 doluluk oranına sahipken, bu rakam 2022 Mayıs’ta yüzde 61 olarak kayıtlara geçti. Şimdilik tek tesellimiz kış mevsiminde yağan şiddetli karlar.

BİM Aktüel İndirimleri Yarın Başlıyor BİM Aktüel İndirimleri Yarın Başlıyor

İl genelinde Göletlerin Doluluk Oranı yüzde 86. Barajların Doluluk Oranı yüzde 78. Göllerin Doluluk Oranı ise yüzde 70. Bu rakamlar sizi aldatmasın çünkü vahşi sulama ve bilinçsiz su kullanımı hızla doluluğu düşürüyor.

Başta Eğirdir olmak üzere Isparta ve bölgenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Eğirdir Göl’ü artık bu yükü taşıyamaz hale geldi. Göl her geçen gün eksiye düşüyor. İlkbahar yağmurlarının istenilen seviyede henüz yağmaması da kuraklığa tuz biber oluyor.  Göller, göletler ve barajlar şu anda dolulukta istenilen seviyede gözükse de beklenilen yağmurlar yağmazsa, bu oranlar hızla aşağı düşecek.