Gönen Belediyesi 500 bin TL'lik yatırım yaparak, dün ilçe meydanında yapılan törenle iki adet sıfır otobüs ve bir hizmet aracını hizmete sundu. Belediye Başkanı Elcim, "Yaptıklarımızla övünmüyoruz, bunlar zaten bizim başlıca görevlerimizdir" dedi.

Gönen Belediyesi bir ilke daha imza atarak İller Bankası'ndan temin ettiği 500 bin TL'lik krediyle ilçede ulaşımı sağlamak için 2 tane sıfır otobüs satın aldı. 2 adet koç kesilerek, ilçe meydanında yapılan törenle hizmete sunuldu.

Bunun yanında ilçede uzun yıllardır tahsil edilemeyen belediyenin su faturalarını da tahsil etme başarısı gösterdiklerini ifade eden Gönen Belediye Başkanı Mete Elcim, "Göreve geldiğimden bu yana devam eden 2 yıllık süre zarfında ilçede büyük çalışmalar yaptık. Biz bunlarla övünmüyoruz, zaten bu çalışmalar bizim başlıca görevlerimiz arasında yer alıyor. Bu gelirlerle belediyemize bir hizmet aracı kazandırdık, bir aracımızı da Meslek Yüksek Okulu hizmetine verdik" dedi.

"HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK"

İki yılı âşkın süreden bu yana belediye otobüsleri düzenlemeleri, çevre düzenlemeleri, mesirelik alan çalışmaları, Süleyman Demirel Üniversitesi Gönen Meslek Yüksek Okulu ve Gönen Anadolu Öğretmen Lisesi binalarında düzenlemeler, kanalizasyon iyileştirmeleri ile otomatik klorlamalı içme suyu depoları yaptıklarını aktaran Belediye Başkanı Elcim, 2 yılda yaklaşık 4 bin adet ağaç dikerek ilçe çevresine kazandırdıklarını kaydetti.

Elcim, "Yaptıklarımız bize göre az, önümüzdeki zamanlarda bu çalışmalarımız katlanarak artacaktır" diye konuştu.

"AZ PARAYLA, ÇOK İŞ YAPMA   DERDİNDEYİZ"

İlçe halkının desteğini arkasına almaktan son derece mutlu olduğunu vurgulayan Elcim, İller bankasından gelen ilçe desteklerinin 150 bin TL'den 30 bin Tl'ye kadar düştüğünü ilçe halkıyla paylaşarak, "Az parayla çok iş yapma derdindeyiz, bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

KAYMAKAM: "BAŞKANIN ÇALIŞMALARI İLÇE STANDARTLARINI YÜKSELTİYOR"

İlçe Kaymakamı Mehmet Keklik, dünyanın her yerinde belediyelerin görevlerinin bulundukları yerel yönetimlere hizmet olduğunu vurgulayarak, ilçede yapılan düzenlemeleri yakından takip ettiğini ve Belediye Başkanı'nın yoğun çalışma performansının, ilçe standartlarını her geçen yükselttiğini dile getirdi.

Feti Kılıç / Demokrat