Çağın önemli hastalığı kanser konusunda toplumda farkındalık uyandırmayı amaç edinen Kansev, dernek binasında  bir araya getirdiği hastaları ve gönüllüleriyle çalışmalar sürdürmekte.Kumaş parçalarını değerlendirerek yoyo bebekler hazırlayan hanımlar,üretimlerini satışa sunarak,dernek için kazanım elde edilmesini hedefliyor. Gönen Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Fatma Çevikbaş,’’Güneykent’te kadınlar için düzenlenen kursun dışında bir günüm boş. O boş günümde de Kansev için ne yapabilirim diye düşünerek,derneği ziyarete geldim.Tamamen artık bez parçalarından hazırlanan yoyo bebek yapmaya karar verdik.

Bebekler iğne iplikle yapılıyor ve tamamen el emeği ile hazırlanıyor.Bunu hazırlarken buradaki arkadaşlarımız için de çok güzel bir terapi oldu.Hem maddi,hem de manevi bir kazanım sağlanıyor.Burada bulunmak, yeni arkadaşlıklar kurmak beni çok mutlu etti.Her Pazartesi gününü  canla başla bekliyorum.Bir an önce o gün gelsin de,gidip o işleri yapayım diye.Kanser hastası olmamız gerekmiyor ama bu konuda  hepimizin duyarlı olması gerekiyor.Bu nedenle herkesi destek için Kansev’e bekliyoruz’’ sözleriyle  duygu ve düşüncelerini ifade ederken,Türk Kadınlar Birliği Isparta Şubesi üyesi Semiramis Karataş da yoyo bebek yapımında bireysel olarak gönüllü destekte bulunduğu Kansev’i dernek yönetimi ile de ziyarete gelecekleri bilgisini vererek,’’ Türk Kadınlar Birliği Derneği olarak şehrimizdeki tüm derneklerin yanında olmaya çalışıyoruz.

Yardımlaşma ve paylaşma duygusunu yaşamak çok insani bir duygu.Tüm Ispartalıları bu derneğe destek olmaya davet ediyorum’’ dedi. Kansev Başkanı Cemaliye Bardakçı gösterilen ilgi ve duyarlılıktan duydukları memnuniyeti belirterek,’’Haftada bir gününü bize ayırdığı ve sağladığı katkı için hocamıza ve çalışmalarımıza katkı sağlayarak bizi yalnız bırakmayan,her zaman yanımızda bulunan Semiramis hanıma gösterdikleri duyarlılık için çok teşekkür ediyorum.Kendilerinin hasta olmaları şart değil,gönüllü olarak bize destekte bulunulması çok anlamlı ve önemli.Hastalarımız bu tür uğraşlar içerisinde iken  sıkıntılarını unutuyorlar.Moral,motivasyon açısından da çok güzel oluyor.Her geçen gün gönüllü sayımız arttığı gibi, derneğimiz duyarlı insanlar tarafından daha fazla ilgi görmeye başladı. Gönlümüzden geçen hasta sayımızın azalması, gönüllülerin artması’’ ifadesinde bulundu.Elif AKGÜL