Gençlik kampı bünyesinde ilçeye gelen 12 gönüllü genç, Eğirdir Belediyesi Rüya Park rekreasyon alanında bulunan barınaklarda ve Park Bahçeler Müdürlüğü geri dönüşüm bölümünde çalışmaklarını sürdürüyor.

          

  9 Farklı ülkeden gelen 12 genç, günde 6 saat çalışarak, hem ilçeye fayda sağlıyor hem de ilçenin tanıtımında gönül elçisi oluyor. Bu bağlamda gönüllü gençler, tavuk yıkıyor, barınak temizliyor, lavanta kesiyor ve geri dönüşüm malzemelerinden el sanatları yapıyor. Eğirdir İmam Lisesi Müdürlüğünde konaklayan gönüllü gençler boş zamanlarında ise ilçeyi geziyor.

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl proje ile ilgili yaptığı açıklamada " Gönüllü öğrencilerle her yaz çalışmak istiyoruz. Bizim bazı personellerimizden daha verimli çalışıyorlar. Geçen yıl da çok memnun kalmıştık, bu yılda aynı projeyi yapmak istedik. Gençlerimiz gönüllük esasına göre çalışıyorlar. Rüya Park rekreasyon alanında biz onlara ne iş verirsek yapmayacağız, demiyorlar. Harika görüntüler oluşuyor. Hem ülkemizin tanıtımı, hemde ilçemizin tanıtımı için güzel bir proje oluyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

  Gönüllü gençler ise Eğirdir'i çok sevdiklerini ve Rüya park'ta çalışmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler.