TBMM Genci Kurulunda, 2012 yılı bütçe tasarısının ilk tur görüşmeleri başladı. TBMM Başkanlığı bütçesi üzerinde söz alan MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz. Meclisin yasama işlevini layıkıyla yerine getiremediğini ifade etti.

İçtüzüğün eskidiğini, 1973'de yapılan İçtüzüğün 37 yılda sistematiğini ve ruhunu kaybettiğini kaydeden Korkmaz, Meclis çalışmalarında milletvekilinin katılımcı, hür iradesinin ortaya çıkmadığını. Genel Kurul ve komisyonların verimli çalışmadığını savundu.
 
Korkmaz, en az anayasa kadar önemli olan İçtüzük değişikliğinin, bir türlü gerçekleştirilmediğini dile getirerek, bu koşullarda Meclisin sivil ve demokratik anayasa yapmasının mümkün olup olmadığını sordu.
 
Meclis TV'nin yayın süresinin sınırlandırılmasını da eleştiren Korkmaz. AK Parti'nin en baştan beri, bütün televizyonların sansür uyguladığı dönemde Meclis TV'nin farklı sesleri yayınlamasından rahatsızlık duyduğunu iddia etti.
 
Korkmaz. "Meclis TV'yi gündüz yayında tutma gerekçeniz saat 19.00'dan sonra ortadan mı kalkıyor-" diye sordu.
 
Korkmaz, KHK'lar ile kadrolaşma ve devletin yeniden yapılandırıldığını, kanun yapma yetkisinin, Meclisin elinden alındığını, iktidarın. "Meclisin devre dışı bırakıldığı" iddialarına tatmin edeci cevap vermediğini söyledi. Korkmaz, Meclisin, KHK ile devre dışı bırakılmasının, sistem krizine yol açma riskine yol açabileceğini ifade elti.
 
Nevzat Korkmaz, TBMM Başkanı Cemil Çiçck'e, "Milletvekillerinin soru önermelerini denetlediğiniz
kadar cevapların da tatmin edici olup olmadığını denetlemeniz gerekmez mi AKP'nin değil tüm gruplarının başkanısınız. Milletvekillerini uyardığınız kadar ilgili kurumları da uyarmanız gerekmez mi-" diye seslendi.
 
Meclis personelinin bazı taleplerini de sıralayan Korkmaz, 4-C'lilerin ücret eşitsizliğinin kaldırılmasını, nöbet ve mesai ücreti ödenmesini, kadroda öncelik tanınmasını, milletvekili danışmanlarının kıdem tazminatı ve kadro verilmesini, ikinci danışmanların, maaşlarının öğrenim durumlarına göre belirlenmesini istediğini anlattı.
 
Korkmaz. Sayıştayın içi boşaltılarak vitrin malzemesine çevrildiğini, denetim raporlarının sümenaltı edildiğini, AK Parti'nin baskıları sonucu "görüntü var, ses yok" durumunda olduğunu öne sürdü. Korkmaz. "AKP. Sayıştayın üzerinden elini çek" dedi.
 
Milletvekillerinin statü, özlük haklarını belirleyen düzenlemenin bir an önce Meclis gündemine getirilmesini isteyen Korkmaz, kendi sorununu çözemeyen milletvekillerinin, toplumun sorunlarını da çözemeyeceğini belirtti.