“Temiz Hava Eylem Planı” 1 Eylül’e kadar askıda. Bu sürede vatandaşlar, STK’lar esnaflar, herkes görüşünü mail yoluyla belirtebilecek. Kesin karar daha sonra.

Mahalli Çevre Kurulu tarafından hazırlanarak taslak haline getirilen Temiz Hava Eylem Planı, vatandaşların da önerilerini almak adına yaklaşık 15 gün daha askıda kalacak. Daha sonra ilgili Bakanlığa gönderilecek olan taslak eğer onaylanırsa kanun niteliğinde olacak.

Mahalli Çevre Kurulu (MÇK) geçtiğimiz günlerde Temiz Hava Eylem Planı çalışmalarını tamamlamış ve son halini tartışmıştı. Taslak haline getirilen plan daha sonra vatandaşların da önerilerini almak için askıya çıktı. Şu anda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün internet sitesinde askıda bulunan plana herkes katkıda bulunabilir. Bu anlamda Müdürlük vatandaşlara çağrıda bulundu.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Bu arada hava kirliliği noktasında ilk 10 İl içinde yer alan Isparta için Temiz Hava Eylem Planı hayati önem taşıyor. Bu planda hava kirliliğinin yanı sıra çevre kirliliği konusu da ele alındı. Tavsiyesi ya da katkısı olan vatandaşlar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün internet sitesi aracılığıyla görüşlerini belirtebilir.