Isparta Belediyesi'ne yönelik operasyon kapsamında eksiklikleri giderilen iddianamenin kabulüne ilişkin Ağır 3 Ceza Mahkemesi, bugün kararını verecek.
 
Mahkeme dosyayı kabul ederse duruşma günü belli olacak. Tutuklama halinin devamı veya tahliye hususunda karar çıkması da mümkün Isparta Belediyesi'ne yönelik 23 Eylül 2011 tarihinde düzenlenen ve 22 kişinin tutuklandığı operasyonla ilgili savcılık tarafından hazırlanan iddianameye yönelik dosyanın kabulüne veya reddine ilişkin kararda bugün süre doluyor.
 
Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nin önünde iki şık bulunuyor. Mahkeme, dosyayı kabul ederse duruşmanın tarihi belli olacak, iddianameye yönelik gizlilik kararı ortadan kalkacak. Tutuklama halinin devamı yönünde olabileceği gibi tahliye yönünde de karar çıkması mümkün.
 
Mahkeme, dosyaya ilişkin bir önceki eksikliklerden farklı eksikliklerin olduğuna kanaat getirirse dosyayı yeniden savcıya iade edecek. İddia makamının bir üst mahkemeye itiraz hakkı bulunduğu gibi eksiklikleri tamamlayarak dosyayı yeniden mahke-meye sunması mümkün.
 
Isparta Ağır Ceza Mahkemesi tarafın-dan daha önce bazı eksikliklerin giderilmesinin istenmesiyle birlikte, karara itiraz edilen Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nin de kısmen reddettiği dosya, iddia makamının eksiklikleri tamamlamasıyla birlikte yeniden Isparta Adliyesi'ne sunulmuştu.
 
Isparta Belediyesi'ne yönelik 23 Eylül tarihinde düzenlenen operasyonda çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırmak suçlamalarıyla tutuklanan 22 kişinin 116 gündür tutukluk hali devam ediyor.