Isparta’da bulunan iki üniversitenin eğitimini yüz yüze mi? Yoksa uzaktan (Online) mi yapacak? Sorusunun cevabı bugün netlik kazanacak. SDÜ ve ISUBÜ konudaki kararlarını bugün kamuoyuna açıklamaları bekleniyor.

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN, MECLİSTEKİ TÜM PARTİ

GRUBU TEMSİLCİLERİ İLE SDÜ’YÜ ZİYRET ETTİ

Bilindiği gibi dün; Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Fahrettin Gözgün, Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, MHP Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker, İYİ Parti Grup Sözcüsü Hasan Karaca ve Bağımsız üye Ahmet Aydoğdu ile birlikte SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı ve ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’i makamlarında ziyaret etmiş ve ziyarette 2020 – 2021 Akademik dönemi ile ilgili istişarelerde bulunmuştu.

KARARLARINI BUGÜN

AÇIKLAYACAKLAR…

Söz konusu ziyaretle ilgili ayrıntılar bugün netleşmeye başladı. Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; Her iki rektörün de rektörlüğünü yaptıkları üniversitelerin uzaktan mı yoksa yüz yüze mi eğitim vereceklerini yarın itibariyle açıklayacakları öğrenildi.

BİNLERCE ESNAF BU

KARARLARI BEKLİYOR

Bilindiği gibi, geçtiğimiz Mart ayından bu yana Koronavirüs pandemisi nedeniyle işleri bozuna Isparta’da ticari faaliyetteki binlerce esnaf üniversitelerin uzaktan eğitime (online) geçmesi nedeniyle zor günler geçiriyor.

BAŞKAN TURAL ESNAF

ADINA ÖNERİDE BULUNMUŞTU

Bu konuda geçtiğimiz gün Isparta Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, esnafın zor durumda olduğunu belirterek, her iki üniversitenin de kontrollü ve gerekli önlemleri alarak yüz yüze eğitime geçmeleri gerektiği konusunda tavsiyede bulunmuştu.

SDÜ VE ISUBÜ’NİN KARARLARI

MERAKLA BEKLENİYOR

Bu doğrultuda gerek Süleyman Demirel Üniversitesi gerekse Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin vereceği karar gerek öğrenciler gerekse esnaf kesimi kısacası tüm kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

BİNLERCE ÖĞRENCİ

ISPARTA’YA GELECEK

Eğer her iki üniversite de ‘yüz yüze eğitim’ kararı verirse Isparta’ya binlerce öğrenci gelecek