Isparta'da Eğitim Sırasında Şehit Düşen Üsteğmen Emre Ercan, Yakınları ve Sevenlerinin Gözyaşları Arasında Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Isparta'da eğitim sırasında şehit düşen Üsteğmen Emre Ercan, yakınları ve sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Üsteğmen Ercan'ın tabutuna sarılan bir yakını, "Emre'm bugün senin düğününe geldik" diyerek feryat etti. Cenaze törenine, Vali Muammer Güler, üst düzey askeri erkan ve şehit üsteğmenin devre arkadaşları da katıldı.

Isparta'da şehit düşen Üsteğmen Emre Ercan için Ataköy 5. Kısım Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Birhan, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Feyyaz Oğütçü, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Fikret Tolungüç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile birlikte, şehit Üsteğmen Ercan'ın annesi Nimet Ercan, babası Nurettin Ercan, ablası Arzu Ercan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Ercan ailesinin çok sayıda yakını katıldı. Şehit üsteğmenin devre arkadaşları da Emre Ercan'a son görevlerini yerine getirmek için camide hazır bulundu. Vali Güler ve beraberindekiler, Ercan ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Şehit üsteğmenin tabutuna sarılan yakınlarından Zülkiye Durukan, "Onu 4 yaşından beri tanıyorum. Emre'm bugün senin düğününe geldik" diyerek uzun süre gözyaşı döktü. 'Emre'm' diye ağlayan acılı kadın ve anne Nimet Ercan birbirlerine sarılarak feryat etti. Gözü yaşlı anneyi kadın bir subay, sakinleştirmeye çalıştı.

Ocağına ateş düşen baba Nurettin Ercan, "En son Cumhuriyet Bayramı'nda gelmişti. 2 gün önce ablasıyla konuşmuştu. 'Bayramda izin alabilirsem geleceğim' demişti. 3 gün önce de annesiyle konuşmuştu. Kısa süre sonra Kayseri'ye eğitime gidecekti. Biz de onun için tulum ve başka şeyler sipariş etmiştik. Bize o gün 'paket geldi' dediler. Biz de sipariş ettiğimiz paketin geldiğini sandık. Ancak acı olayı öğrendik" dedi.

Üsteğmen Emre Ercan'ın naaşı, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle top arabasına konuldu. Üsteğmen Emre Ercan'ın naaşı daha sonra defnedileceği Edirnekapı Şehitliği'ne doğru yola çıktı.

(İhlas Haber Ajansı) İ.H.A.