Isparta Müftüsü İsmail Öncel, hacı adaylarına bu yıl menenjit yanında grip aşısı olma zorunluluğu getirildiğini belirterek, domuz gribi aşısı vurulmasına ilişkin ise talimat almadıklarını söyledi.

     Müftü Öncel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta'da bu yıl 603 hacı adayının hacca gideceğini belirtti. Sağlık Müdürlüğü'nün uyarısıyla hacı adaylarının grip aşısı olması yönünde talimatta bulunduklarını dile getiren Öncel, ''İlimizden bu yıl hacca gidecek olan 603 hacı adayımıza grip aşısı olma yükümlülüğü getirildi. Her hacı adayımız bu aşıyı olmak zorunda, Zaten hacca giderken aşıları olduklarına dair kartı beyan etmek zorundalar. Grip aşısı olmayan hacı adayımız hacca gidemeyecek'' dedi.

     Hacı adaylarının yüzde 10'unun grip aşısı olduğunu ancak henüz büyük bir bölümünün aşı olmadığını kaydeden Öncel, biran evvel grip aşısı olmaları tavsiyesinde bulundu.

     Domuz gribine karşı alınacak önlemler noktasında ise kendilerine herhangi bir uyarı gelmediğini belirten Öncel, ''Sağlık Bakanlığı'ndan hacı adaylarımızın domuz gribi aşısı olmaları, maske dağıtılması ve alınacak tedbirlerin ne olacağına ilişkin bir talimat veya uyarı almadık'' diye konuştu.