Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyeleri ile bir grup mezun öğrenciler tarafından açılan resim ve heykel sergisi büyük beğeni topladı.

Iyaş Alışveriş Merkezi'nde Isparta Valisi Memduh Oğuz tarafından açılan sergide, heykeltraşlar Nurset Başöner, İbrahim Kesek, İzzet Temel, ressamlar Keziban Ertuğrul, Mehmet Nuri Kıvrak, Beyhan Cansı ve Fatih Köşker'e ait 25 yağlı boya ve baskı ile yaklaşık 10 heykel sergilendi.

Ressam Keziban Ertuğrul, sergi hakkında yaptığı açıklamada, dönemin özelliklerini anlatan eserlere yer verdiklerini belirtti. Eserlerde geçmişi geleceğe yansıttıklarını aktaran Ertuğrul, serginin izleyenler tarafından da büyük beğeni topladığını kaydetti.

Bu tür etkinliklerin halk içinde yapılması gerektiğini savunan Ertuğrul, sanatın birleştirici özelliği olduğunu ve halkı tek bir noktada buluşturduğunu kaydetti. Toplumun gelişmesinde sanatın etkin rol oynadığını dile getiren Ertuğrul, sanatla uğraşan insanların bir olaya daha farklı pencereden baktığını ifade etti.