Isparta İl Müftüsü İsmail Öncel, camilerde cemaatin sükûnetini bozan cep telefonlarının, Isparta"da 20"ye yakın camide GSM karıştırıcısıyla susturulduğunu belirtti

Cep telefonları artık hayatımızın içinde. Sürekli yanımızda bulundurduğumuz cep telefonları toplu bulunan cami gibi yerlerde değişik melodilerle çalması rahatsızlıklara neden olabiliyor. Cemaatin huzur ve sükûnetini bozan cep telefonları artık Isparta"nın 20 yakın camisinde susturuluyor.

Isparta İl Müftüsü İsmail Öncel, camilerin sükûneti ve cemaatin huzuru için Isparta"da 20"ye yakın camiye GSM karıştırıcı takıldığını söyledi. GSM karıştırıcıları hakkında bilgi veren Öncel, “Camilerimize takılan GSM karıştırıcıları 500-700 metre arasında cep telefonu şebekesini bloke ediyor. Cemaat ibadet esnasında telefon sesinden rahatsız olmuyor” dedi.

ESNAF ŞİKÂYETÇİ

Merkezdeki camilerde kullanılan GSM karıştırıcılarına esnaftan şikayet geldiğine de değinen Öncel, “Merkez camilerimizde bulunan GSM karıştırıcıları cami dışından alanları da kapsadığı için çevre esnafından şikayetler geliyor. Bu camilerimizdeki karıştırıcıların kapsama alanını düşürmek için yeni GSM karıştırıcıları alınmasının talimatını verdik.” şeklinde konuştu.