GÜÇLÜ BİR SES OLMAK İSTİYORUM

Kamu görevinden istifa ederek AK Parti’den aday adayı olan Psikolog Şule Tola dün resmi başvurusunu yaptı. Tola, “Hemşerilerimin mahzun gönüllerindeki sıkıntılarını dile getirecek güçlü bir ses olmak istiyorum. Bu amaçla siyasetteyim” dedi.

Güçlü bir ses olmak istiyorum

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ndeki görevinden istifa ederek AK Parti’den 25. Dönem Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Şule Tola, dün parti binasına giderek resmi başvurusunu yaptı. Başvuru sırasında yaptığı açıklamada neden siyasete girdiğini ve hedeflerini anlatan Tola, şunları söyledi: “Yaşamım boyunca memleketimin insanına dokunmaya ve yaralarını sarmaya psikolog sıfatıyla çalıştım. 1986 senesinde başladığım görevim süresince şehrimize ve hemşerilerimize naçizane hizmet etmek için çabaladım. Isparta’mızın güzide insanlarını daha yakından tanıma fırsatı buldum. Şehrimizin ve insanlarımızın sorunlarıyla birebir alakadar olmaya çalıştım.

BEKLERKEN KAYBEDEN ISPARTALI OLUYOR
Evet, Isparta güzeldir, Ispartalıda güzeldir. Hayatımız yalnızca maddi ihtiyaçlardan ibaret değildir. Yıllardır sabırla dinlediğim hemşerilerimin açıkça dile getiremediği büyük sıkıntıları, Isparta’mızın manevi buhrana sürüklemeden tedbir almak gerekmektedir. Ürettiğimiz projelerin ehemmiyetini izah edip, hayata geçirilme sürecini beklerken kaybeden Ispartalı olmaktadır. Bu sebeptendir ki hizmetlerime artık siyasi mecrada devam ettirmem gerektiği kanaati hasıl olmuştur. Hemşerilerimin mahzun gönüllerindeki sıkıntılarını dile getirecek güçlü bir ses olmak istiyorum.

BİLGİ VE TECRÜBELERİMİ ISPARTA İÇİN KULLANMAYA KARAR VERDİM
Mensubu olduğum ailenin kültürüyle, şehrimize ve hemşerilerime daha büyük hizmetler verebilmek için, 25 yıldır Isparta’da dinlediğim toplumsal sorunları meclise taşımak ve bunları hazırladığım projelerle mecliste çözmek ve çözüm yöntemlerini tüm Türkiye’ye yaymak için, yaşamım boyunca edindiğim donanımı, bilgi ve tecrübelerimi; terimin son damlasına kadar Isparta ve insanı için kullanmaya karar verdim.

YENİ TÜRKİYE ADINA HİZMET ETMEK İSTİYORUM
Hükümetimizin görevde olduğu 13 senedir, içinde bulunduğum Sağlık Bakanlığı hizmetleri başta olmak üzere, her alanda yapılan tüm iç hizmetleri bizzat gören biri olarak; bu hizmette var olmak, bu davada yer almak, bu kutsal yürüyüşün içinde bulunmak ve çok sevdiğim memleketime, elimden gelenin en iyisini yapmak için Uzun Adam’ın yol gösterip başlattığı “Büyük Türkiye Davası” adına ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile birlikte “Yeni Türkiye” adına memleketime hizmet etmek istiyorum. Bu vesile ile TBMM 25. Dönem AK Parti Isparta Milletvekilliği aday adayı olarak karşınızdayım. Kendini yürekten Ispartalı hisseden bütün hemşerilerimin desteğini bekliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”



TOLA’NIN HAYATA GEÇİRDİĞİ PROJELER
•“Ortopedik özürlülerin topluma kazandırılması ve üretkenliğinin artırılması”/ Eğirdir
•“Toplum Destekli Tedavi Modeli” / Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM)ni kurdu
•“Ruhumuza Sağlık” / Şehrimizdeki intihar vakalarının artması üzerine bu projesini geliştirdi.
•“İnsani değerlerin yeniden inşası” / seminer dizisi
•Engelli bireylerin sorunlarını ve toplama kazandırılmaları konusunda çalışmalar yürüttü.
•Milli Eğitim Müdürlüğü, Isparta Müftülüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Isparta İl Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü vs. birçok kurum ve kuruluşların proje ve eğitimlerinde yer aldı.
•1990 yılından bu yana psikolojik danışma çalışmalarının yanı sıra;
-Kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele,
-Stres yönetimi,
-Öfke kontrolü,
-Aile içi iletişim,
-Madde Bağımlılığıyla mücadele,
-Çocuk Gelişimi Eğitimi,
-Diksiyon, Beden Dili, İletişim, Empati vb. birçok alanda isteyen kurum ve kuruluşlara yüzlerce seminer verdi.