Geleneksel 8. Gül ve Halı Festivali dün start aldı. 3 gün boyunca sürecek olan festivalde Isparta halkının büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

  Geleneksel 8. Gül ve Halı festivali, gül fidanını yurt dışından getirerek Isparta"da yetiştiren ve sanayi sektörü oluşturan Gülcü İsmail Efendi"nin anısına okunan Kur"an ve dua ile start aldı.

  Dün saat 17.00"de Atatürk anıtına çelenk sunumu ve Mehteran-ı Şehr-i Gül valilik önünde gösteri yaptı.  Yine aynı saatlerde Isparta Belediyesi tarafından organize edilen özellikle bayanların el becerilerini artırmak için açılan İSMEK kurslarında bu güne kadar elde edilen ve yapılan ürünler sergilendi.

  Festivalin birinci günü akşamı Türkiye"de yapılan ilk renkli film olan ve yine Ispartalı Yönetmen Muhsin Ertuğrul tarafından filme alınan “halıcı kız” gösterime girdi ve halk oyunları yarışmasının ardından Şurkav sıra gecesi konseri ile doyumsuz bir gece yaşandı.

   Yarın ise yine amfi tiyatro alanında Uzakdoğu sporlarından olan Taekwon do turnuvası düzenlenecek. Sanatçı Tamer Gönüllü ve Hakkı Bulut"un konseri ile devam edecek festivalde üçüncü günü gül bahçelerinde örnek bir gezi düzenlenecek.

  Çocuklara yönelik çeşitli animasyonların sergileneceği bu üçüncü günde Anadolu kız Meslek Lisesi Isparta"da kına gecesini canlandıracak. Halk Eğitim Müdürlüğü"nün Türk Halk Müziği korosu sevilen türküleri seslendirecek.