Türkiye'nin en büyük fuar organizasyonu firması TÜYAP, Belediyenin Kitap Fuarı için destek talebine 'haritada Isparta'nın yeri nerede' diye sormuştu. Isparta Belediyesi'nin Ankara'dan bir fuar şirketinin desteğiyle organize ettiği Kitap Fuarı, bugün açılıyor. 200 yayınevi stant açacak, 100 ünlü yazar imza günü düzenleyecek. Isparta tarihinin en önemli fuarı, bugün Gökkubbe Fuar Merkezi'nde açılıyor. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın büyük önem verdiği ve hazırlıkları 3-4 aydır sürdürülen fuar, gül kokusu ile kitap kokusunun buluşmasına, birlişmesine ev sahipliği yapacak.

Ankara'dan bir fuar şirketinin desteğiyle 3-10 Mart tarihleri arasında açık kalacak Kitap Fuarı'na 200 yayınev ile 100 tanınmış yazar katılacak. Kitap Fuarı'nın başarılı geçmesi Isparta Belediyesi açısından çok önemli. Zira fuar, sektörün devlerine Isparta'nın haritadaki yerini buldurup, ezberleteceek.

Isparta Belediyesi Kitap Fuarı yapılması hazırlıklarına 2016 yaz aylarında başladı. Kitap Fuarı'nın düzenlenmesi için fuar şirketlerine başvuruldu. Türkiye'nin en büyük kitap fuarı düzenleyicisi sektörün devlerinden TÜYAP'a yapılan başvuru alaycı bir dille reddedildi. Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, TÜYAP yetkilileri kitap fuarı için destek isteyen Belediye yetkililerine haritada Isparta'nın yerini sordu. Bugün Kitap Fuarı'nın Türkiye'nin en iyi fuarları arasına girecek çapta ve büyüklükte yapılmasına etken olan da bu konuşma oldu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın talimatları ile Ankara'da bir fuar şirketi ile anlaşıldı. Belediyenin maddi ve manevi tam desteğiyle organizasyon çalışmalarına başlanılan fuar için ulusal bazda reklamlara bile çıkılda. AHaber, NTV, CNN Türk gibi ulusal kanallarda Isparta Kitap Fuarı'nın reklemı yapıldı.

Isparta Kitap Fuarı, bugün saat 11.00'da törenle açılacak. Fuar, 10 Mart'a kadar açık kalacak. 200 yayınevinin stant açacağı fuara başta Isparta halkı olmak üzere üniversite hocaları ve öğrencileri ile Milli Eğitim camiasının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Fuar boyunca imza günü için 100 ünlü yazar Isparta'ya gelecek.

Fuarın ilk günü Isparta, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u ağırlayacak. İmza gününü katılacaklar arasında Engin Alan, Nihat Hatipoğlu, Mustafa Karataş, Ahmet Şafak, Hanefi Avcı, Saygı Öztürk, Harmana Tazeoğlu, Ayşe Kulin, Canan Tan, Ergün Poyraz gibi isimler bulunuyor.

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü ve açık hava

Otomatik alternatif metin yok.