Eskiden işyerlerinin genellikle depo olarak kullanıldığı ve çoğu işyerinin boş olduğu Gül Küçük Sanayi Sitesinde bırakın depoyu artık boş dükkan bile bulunulamıyor. Mehmet BOYACI ve ekibinin kooperatife seçilmesiyle işyerlerinin değerleri de artmış durumda. 

Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet BOYACI, kooperatife seçildiği tarihten bugüne kadar yapılan faaliyetleri tek tek anlattı. 
Kooperatife ilk seçildiğimizde sanayinin tek girişinin olduğunu ve alternatif yolların açılması gerektiğini fark ettik. Sanayinin bazı bölgeleri çok hareketli bazı bölgeleri ise çok sakindi. Bu durumun ortadan kalması ve sanayinin her bölgesinin aynı olması için çalışmalara başladık. İlk olarak köprü altında bulunan ve yıllardır açılmayan yol duvar ile kapatılmıştı. Bu yol açılamaz dediler. Tırlar kamyonlar dönmez dediler. Ancak büyük mücadeleler sonucunda biz bu yolu açtık ve tırlarda kamyonlarda rahat dönebiliyor. 


Biz yönetime seçilmeden önce eski yönetim tarafından okul arsası satılmak istenmişti. Girişimlerimiz sonucunda bu arsanın satılmasını engelledik. Okul arsası Gül Küçük Sanayi Sitesi üyelerinin verdiği yetki ile ve Isparta Belediyesinin verdiği arsa birleştirildi, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sanayimiz içerisinde okul yapıldı. Okulda şuanda 390 öğrenci eğitim görmekte ve sanayimize ara elemanlar yetişmekte.


Gül Küçük Sanayi sitesi kurulurken Sağlık Ocağı ve Karakol yapılması için yer ayrılmış ancak, ne karakol yapılmış nede sağlık ocağı yapılmış. Kooperatif olarak ilgili kurumlara yazı yazarak bu iki arsayı geri istedik. Ancak kurumlar bu iki arsayı geri vermediler. Uğraşlarımız sonucu bu iki arsayı kooperatife kazandırdık. Karakol ve Sağlık Ocağı arsaları ticari alana çevrildi ve kooperatif adına modern işyerleri yapıldı.


Sanayinin en büyük sıkıntılarından bir tanesi de 3. Kapıdan başlayıp Anadolu mahallesine doğru yol vardı ancak 25 yıldır açılmamıştı. Eski yönetim tarafından açılması içinde hiç girişimde bulunulmamıştı. Uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucunda 281 Cadde araç trafiğine açıldı. Şu anda bu yoldan günde 2.500 araç geçmekte.


Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisinde 1. Çarşı merkezi vardı. 1. Çarşı merkezi içerisinde 900 metrekare işyeri vardı. 1. Çarşı merkezinin arsası 4.260 metrekareden oluşuyordu. 2018 ve 2019 yıllarında yapılan genel kurullarda bu işyerlerinin yıkılarak yerlerine yeni modern işyerleri yapılabilmesi için müteahhide verilmesi için yetki aldık. Bu arsaya yapılacak işyerleri için ihaleye çıkıldı ve ihaleye kazanan firma tarafından modern işyerleri yapılmaya başlandı. 


25 yılda yapılmayan çalışmalar 7 yılda yapıldı. Sanayimizde yapılan çalışmalarda üyelerimiz her zaman destek verdiler ve yanımızda oldular. Kooperatif üyelerimizin her birine yapılan çalışmaları takdirlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca yapılan hizmetler noktasında destek veren tüm siyasilere ve devlet erkanına teşekkür ederim. Takdir her zaman olduğu gibi üyelerimizindir.