Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Gaziantep-Şanlıurfa gezisine Altınbaşak Eğitim Kurumları Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Üyesi Osman Demirhan da katıldı. Osman Demirhan’ı en çok etkileyen hiç şüphesiz, Gaziantep’te 3 yıl önce kurulan vakıf üniversitesine yapılan ziyaret oldu. Şüphesiz bu üniversite sadece Osman Demirhan’ı değil, tüm katılımcıları ve beni de etkiledi.

            40 yıl önce kurulan devlet üniversitesinde henüz 25 bin öğrenci varken, güçlü ve modern bir vakıf üniversitesinin inşa edilmesi ve akademik hayata kazandırılması çok büyük bir başarı. İpek Vakfı’nın 1200 dönümlük devasa bir alan üzerinde henüz inşaasına devam ettiği Zirve Üniversitesi’nde 7 fakültede 4 bin öğrenci eğitim-öğretim görüyor. Yurtları, derslikleri ve sosyal alanları ile modern bir proje uygulanan Zirve Üniversitesi bünyesinde 3500 konutluk yaşam alanı projesi, büyük bir gölet ve otel de bulunuyor. Üniversitenin Hukuk Fakültesi’ne yıllık 19 bin TL, diğer fakültelerine ise 18 bin TL’den öğrenci kaydediliyor. Bunun yanı sıra derece yaptığı için yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 20 oranında burs alan öğrenciler de var. Örneğin, Şanlıurfa’nın varoşlarında yetişmiş, okuma salonları sayesinde dereceye yapmış bir öğrenci Zirve Dershanesi’nde yüzde 100 burslu olarak öğretim görüyor. Tüm ihtiyaçları karşılanıyor, aylık 2400 TL maaş alıyor.

            Altınbaşak Eğitim Kurumları bünyesindeki eğitim gönülleri Mutlu Vakfı oluşumunu sağladı. Kısa sürede o zaman vakıf kurmak için gereken 2 milyon TL’lik parayı toplayıp, teminat olarak gösterdiler. Üniversite kurulacak arsa üzerinde şerh konuldu. Mutlu Vakfı kurulması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne müraacaat edildi.  Ancak bürokrasi gecikti, başka sorunlar çıktı. Bu arada vakıf kurma teminat miktarı yükseltildi. Isparta, bu hayalinden vazgeçmek zorunda kaldı.

            Isparta, vakıf üniversitesini hak ediyor. 1992 yılında kurulan devlet üniversitesinin 52 bin öğrencisi var. Isparta, eğitimle yükseliyor. Isparta artık üniversite şehri. Bu şehir çoktan bir vakıf üniversitesini hakediyor.

            Altınbaşak Eğitim Kurumları Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirhan’la gezimiz sırasında sohbet ettim. Üniversite projesinden konuştuk. Osman Demirhan, şöyle dedi:

            “Üniversiteyi gerçekleştiremedik ama güzel bir akademi kuruyoruz. Türkiye’ye ün yapacak nitelikte olacak. Sav’da eğitim kompleksimiz içerisinde 5 bin m2’lik yer ayırdık. Bu alan içerisinde 2 bin m2’lik kapalı alanda akademiyi kuruyoruz. Diyanret İşleri Başkanlığı’nın müftü ve vaizler başta olmak üzere bütün personelin mesleki bakımdan daha iyi yetişmelerini sağlamak ve hizmette verimliliklerini artırmak amacıyla bir akademisi var. Haseki Akademisi. Bu tarzda biz de İlahiyat Fakültesi mezunlarının geldiği ve 2 yıl süreyle eğitim aldığı bir akademi kuracağız. İnşallah büyük bir projeye imza atacağız.”

Soner Toros