BAKA- SDÜ işbirliği ile yapılması planlanan Gül Vadisi'nde MALİYET sorun oldu. Başlangıçta 12 milyon liralık ödenek ayrılan projenin maliyetinin 31 milyon lirayı bulduğu, 19 milyon liralık fark nedeniyle projenin iptal edilebileceği belirtiliyor.
 
Isparta için büyük önem taşıyan GÜL VADİSİ'nde ciddi bir sorun yaşanıyor. Bundan 3 yıl önce yapılmasına karar verilen ve BAKA'nın "güdümlü proje" kapsamına aldığı GÜL VADİSİ'nde maliyet krizi yaşanıyor.

3 yıl önce 12 milyon liralık ödenek ile yapılacağı açıklanan projeye BAKA 8 milyon lira, SDÜ ile 4 milyon lira Ödenek ayıracaktı. BAKA- SDÜ işbirliği ile yapılması planlanan proje ile ilgili olarak iki kurum arasında gerekli prosedürler tamamlandı ve çalışmalara başlandı.

Sürecin uzaması ve değişik nedenlerle 3 yıl aradan geçti. SDÜ proje ihalesine çıktı ve ihaleyi alan firma projeyi zamanında tamamlayamadı. Bunun üzerine yeniden proje ihalesine çıkıldı. Ortaya çıkan projede ise çok ciddi bir maliyet, krizi yaşanacağa benziyor. Toplam 12 milyon lira bütçesi bulunan GÜL VADİSİ projesinin maliyeti 31 milyon lira olarak belirlendi.

Bunun üzerine çözüm yolları aranmaya başladı. SDÜ'nün üst düzey yönetimi sorunu çözmek için yarın Kalkınma Bakanlığı yetkilileri ile görüşmek için Ankara'ya gidecekler. Çözüm için iki yol var. Ya aradaki 19 milyon liralık ek ödenek Kalkınma Bakanlığı tarafından gönderilecek, ya da proje etap - etap yapılacak.

Edinilen bilgilere göre Kalkınma Bakanlığı her iki sisteme de sıcak bakmıyor. Kalkınma Ajansları yoluyla yapılan bu tür projelere ek bütçe vermeye sıcak bakmayan bakanlığın, "güdümlü proje" olduğu için etap - etap yapılmasına da sıcak bakmayacağı belirtiliyor. Tek yol ise SDÜ'nün açık bulunan 19 milyon liralık maliyet farkını kendi kaynakları ile tamamlaması. Büyük ihtimalle GÜL VADİSİ projesine BAKA tarafından ayrılan 8 milyon liralık ödeneğin Isparta için önemli olan başka projeye aktarılması gündeme gelecek.

Yetkililer, projenin gündeme geldiğindeki maliyeti ile 3 yıl sonraki maliyetinin neden bu kadar farklı olduğunun ve gecikme nedenlerinin izah edilmesi gerektiğini belirtiliyorlar. Kamuoyunda projenin Isparta için çok önemli olduğu, vizyon projesi olduğu ve beklentilerin yüksek olduğunu belirten yetkililer, bu projenin mutlaka yapılması gerektiğinin altını çizdiler.