Gülyağları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Dinar Yüksel ve Belenpınar Köyleri sahası içerisinde 2008 yılında başlatılan organik aromatik bitki (gül, lavanta, biberiye, kekik, papatya ve adaçayı) üretim projesi bugün meyvelerini vermeye başladı. Bölge açısından son derece önemli olan proje hakkında açıklamalarda bulunan işletme müdürü İrfan Cihan, toplam 3315 dekar alanda faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek şöyle konuştu; “İşletmemizde 800 dekar gül, 100 dekar kekik, 30 dekar biberiye, 5 dekar ada çayı, 2 dekar lavanta ve 75 dekar yağı çıkarılabilen Alman papatyası ekimi bulunmaktadır. Burada yetiştirilen tüm ürünler işlenerek mamule dönüştürülmek üzere Keçiborlu Senir kasabasında bulunan fabrikamıza gönderilmektedir.”

MİLLİ EKONOMİYE
500 BİN DOLAR KATKI
2017 yılında 155 ton gül çiçeği, 5 ton kekik, 2 ton adaçayı üretimi gerçekleştirerek milli ekonomiye 500 bin dolarlık katkı sağladıklarını söyleyen İrfan Cihan konuşmasına şöyle devam etti; “Bu sene iklim şartları çok şükür iyi gitti. İnşallah böyle devam eder. Gül çiçeğinde yaklaşık 180 ton rekolte beklentimiz var. Lavanta ve biberiyeden Allah’ın izniyle bu sene verim almaya başlayacağız.

İŞGÜCÜ SIKINTISI VAR
Gül hasat döneminde günlük ortalama 250 kişiyi istihdam ediyoruz. Ancak işgücü konusunda büyük sıkıntımız var. Bu sıkıntı tüm gül sektörü için geçerli. Dinar bölgesinde emeğe dayalı işgücü bulamıyoruz. Bizde çalışma izni olan Suriyelileri istihdam ediyoruz.” 5 bin dekar arazi sulama kapasitesi olan 5 adet derin kuyu ile sulanabilen sahada, güller damlama sulama, diğer bitkiler  ağmurlama ile sulanmakta.

ATIL TOPRAKLAR
TARIMA KAZANDIRILDI
Bölgeyi bakir-atıl toprak olması, özellikle kimyasal ilaç veya gübre kullanılmaması nedeniyle tercih ettiklerini belirterek konuşmasını sonlandıran İrfan Cihan; “İşletme sahasında bulunan diğer boş arazilerimize de dönüşümlü olarak arpa, buğday ve nohut ekiyoruz” dedi. 

ADRES:
Cumhuriyet Mah. No:5/A Senir 32750
Keçiborlu / Isparta
Telefon:+90 246 553 20 76
Fax :+90 246 553 24 23