Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer 2008 yılı kampanyasında 2 bin 700 ton gül çiçeği alındığını açıkladı. Gülbirlik Yönetim Kurulu gülçiçeği alım fiyatını ise 1,70 YTL olarak belirledi.

Gülbirlik 2008 yılı gül kampanyasında 2 bin 700 ton gül çiçeği alındığını açıkladı. Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer dün düzenlediği basın toplantısında Gülbirlik"in 2008 gül alım kampanyasında 2 bin 700 ton gül çiçeği alındığını belirterek, “Bundan 600 kilogram gülyağı ve 700 kilogram gül konkreti ile gül suyu ve gül mayası üretimi yapılmıştır” dedi.


Genel Müdür Tamer, Temmuz ayı başında yurt dışına iş seyahati yapıldığını hatırlatarak, müşteriler ile olumlu ve başarılı görüşmeler gerçekleştirildiğini kaydetti.

5 MİLYON DOLARLIK İHRACAT GİRDİSİ

Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, Gülyağı ortalama fiyatının kilogram başına 7 bin 700 dolar, gül konkretinin ise 770 dolar olarak belirlendiğini belirterek, “Bundan 5 milyon dolarlık ihracat girdisi sağlanacaktır” şeklinde bilgi verdi. Gülyağı fiyatı geçtiğimiz yıl 5 bin 500 – 6 bin dolar dolayında seyretmişti.


10 TON İHTİYACIN 7 TONUNU BİZ ÜRETİYORUZ


Genel Müdür Bolat Tamer piyasalarla ilgili genel bilgilerde vererek, “Bizim gülyağı piyasasında rakibimiz Bulgaristan. Dünyanın yıllık gülyağı ihtiyacı 10 ton, biz bunun 7 tonunu üretiyoruz” diye konuştu.


1,70 YTL"DEN ALINACAK


Genel Müdür Tamer, gülyağı satış fiyatlarında son yıllarda görülen en büyük artışın yakalandığını ifade ederek, geçen yıllara göre de maliyetin de bir hayli arttığına işaret etti.



Gülbirlik Yönetim Kurulu"nun gül çiçeği alım fiyatını 1,70 YTL olarak belirlediğini de açıklayan Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, “Satılan ve elde edilen gelir masrafları içine dahil ettiğimizde tüm gelirlerimizi kilograma bölerek Gülbirlik"in zarar etmemesi için Yönetim kurulumuzun almış olduğu kararla gül çiçeği alım fiyatı 1,70 YTL"den tespit edilmiştir” dedi.

ÖDEMELER AĞUSTOS AYI İÇİNDE

Tamer, geçtiğimiz yıllarda üreticiyi desteklemek için zaman zaman zararına alımlar yapıldığını da hatırlatarak, “Ama bunun yok” ifadesini kullandı. Gülbirlik ödemeleri geçen yıl olduğu gibi Ağustos ayı içerisinde ödemeye başlayacak.

Gulses