Gül ve Gülyağı Satış Kooperatifi (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Bolat Tamer, Gülbirlik'in kozmetik markası Rosense için Paris'te mağaza, Viyana'da ise bayilik açılacağını bildirdi.

Tamer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın gül yağı ihtiyacının yüzde 60'ını karşılayan Isparta'da kozmetik alanında yeni açılımlar yaptıklarını kaydetti.

Rosense'nin küresel ekonomik krize rağmen uluslararası alana açıldığına dikkati çeken Tamer, ''Almanya ve İsviçre'nin ardından Paris'e bayilik aracılığıyla mağaza açıyoruz, Viyana'ya da bayilik veriyoruz'' dedi.

Tamer, Rosense'nin Azerbaycan, Fransa, Japonya, Romanya, Rusya ve Ukrayna'da da mağazaları olduğunu belirterek, yurt dışı kadar yurt içinde de atılımlar yaptıklarına işaret etti.

Erzurum, Diyarbakır, Eskişehir gibi illerden ikinci mağaza açmaları için talepler olduğunu belirten Bolat Tamer, ''Rosense'nin geleceğinden endişem yok. Krize rağmen Rosense'ye karşı bir talep varsa, bu bizim iyi yolda ilerlediğimizi gösteriyor'' diye konuştu.

Tamer, Rosense'nin ambalajında da değişime gittiklerini, 4 kadın, 3 erkek parfümünde de yenileme yapacaklarını kaydetti. Yeni ambalajların Aralık ayı içinde piyasaya çıkacağını belirten Tamer, bunun rekabette etkili rol oynayacağına inandığını ifade etti.