Gül ve Gülyağı Yağlı Tohumları Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Gülbirlik) Genel Müdürü Bolat Tamer, sağlık sorunları sebebiyle görevini bıraktı. Tamer'den boşalan koltuğa eski Genel Müdür Yardımcısı Hasan Çelik atandı.

Bolat Tamer, düzenlediği basın toplantısında 10 yıldır başında bulundu Gülbirlik'i belirli bir seviyeye getirdiğine inandığını belirterek, "Biraz yoruldum, kendimi dinleyeceğim.

Biraz da aileme zaman ayıracağım." dedi. Gülbirlik'in tarihinde ilk defa bir görev devir teslimi töreni yapıldığını ifade eden Tamer, bunun bir nöbet değişimi olduğunu, kimseye kırgın ve dargın olmadan gönül rahatlığı için görevini devrettiğini anlattı. Tamer, 2002 yılında kozmetik firması Rosense'yi kurarak dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını, gelinen noktada güvenilir ve tanınır bir kozmetik markası oluşturduklarını kaydetti. Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir de Tamer'in Isparta gülü ve Rosense'nin tanıtılmasında ciddi emekleri olduğunu belirterek kendisine teşekkür etti.

Demir, Bolat Tamer'den boşalan koltuğa yine 20 yıldır GÜLBİRLİK çatısı altında görev yapan ve geçtiğimiz yıl emekli olan eski Genel Müdür Yardımcısı Hasan Çelik'i atadıklarını açıkladı. Demir, Bolat Tamer'e yaptığı hizmetlerden dolayı plaket vererek teşekkür etti. Hasan Çelik de, bunun bir nöbet değişimi olduğunu, bu bayrağı daha ileriye taşımak için çalışacaklarını söyledi.