Isparta Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Hasan Çelik, geçen yıl 7 lira 80 kuruş olarak açıklanan Gülçiçeği alım fiyatının 2020 yılı kilogram fiyatınının 7 lira 35 kuruş olarak belirlendiğini belirterek, bu yıl Koronavirüs pandemisi tedbirleri nedeniyle fiyat açıklama konusunda basın toplantısı yapmadıklarını söyledi.

ÇELİK; “BU FİYATI AÇIKLARKEN HEM

ÜRETİCİMİZİ HEM KOOPERATİFİMİZİ DÜŞÜNDÜK”

Açıklanan fiyatı değerlendiren Genel Müdür Hasan Çelik; “Bilindiği gibi, koronavirüs pardemisi tüm dünyayı ve ülkemizi olduğu gibi ilimizi de olumsuz etkiledi. Bu etki gerek sosyal hayatta gerek ekonomik anlamda devam etmektedir. Bu nedenle, biz de hem ortaklarımızı hem kooperatifimizi düşünmek zorundayız. Zaten, bu iki unsuru dikkate alarak bir fiyat açıkladık. Bu yılki fiyatımız 7 lira 35 kuruştur. Bu rakam, verebileceğimiz en iyi fiyattır. Şuanda her iki tarafı da mağdur etmeyecek bir rakamdır” dedi.

“GÜL PİYASASINDA ÜRETİCİYE

6 – 6,5 TL FİYAT VERENLER VAR”

Özel Sektörün verdikleri rakamın çok çok altında bir fiyat belirlediğini ve ödemeleri de bu doğrultuda yaptığını ifade eden Genel Müdür Çelik; “Bizim açıkladığımız rakam geçen yıla göre düşük bir rakammış gibi görülebilir. Ama, şuandaki ekonomik şartlara göre normaldir. Biz bu rakamı açıklarken, özel sektörün bu rakamın çok çok altında örneğin 6 – 6,5 TL gibi bir ödeme yaptığını duyuyoruz. Oysa bizim açıkladığımız rakam bunların üstündü ve açıkladığımız bu 7,35 TL’nin 4 TL’sini zaten daha önceden avans olarak ortaklarımıza ödemiştik” dedi.